Nyhed

Dua Lipa får titlen æresambassadør for Kosovo

Popfænomenet Dua Lipa er netop blevet tildelt titlen æresambassadør for Kosovo efter sin optræden på Sunny Hill Festival.

Dua Lipa offentliggjorde på Instagram, at hun nu er æresambassadør for Kosovo. Det gjorde hun den 6. august, kun to dage efter sin optræden på Sunny Hill Festival, der løb af stablen i Kosovo.

På opslaget står den 26-årige ved siden af landets præsident, Vjosa Osmani, der har delt et lignende opslag på egen profil. Dua Lipa skriver selv: ”Det er en ære og et privilegium at kunne repræsentere mit land i hele verden og at fortsætte mit globale arbejde og min indsats for at efterlade vores aftryk og gøre en forskel. Kosovos ungdom fortjener retten til visumliberalisering, friheden til at rejse og til at drømme stort.”

Selvom Dua Lipa er født og opvokset i London, har hun boet to år i Kosovo, fra hun var 13 til 15 år. Begge hendes forældre er immigreret fra det tidligere Jugoslavien, og hendes far arrangerede Sunny Hill Festival for første gang i 2018 sammen med datteren.


Det er ikke første gang, at Dua Lipa blander sig i politik. Tilbage i 2020 delte hun et billede af Albanien, Kosovo og andre dele af Balkanhalvøen, hvor alle landene var farvet over af det albanske flag.

Dua Lipa turnerer i øjeblikket med albummet Future Nostalgia, og hendes seneste optræden i Danmark var på Roskilde Festival, hvor GAFFA gav hende fire stjerner.

LÆS OGSÅ: DUA LIPA-ANMELDELSE: I orbit, men ikke en månelanding


ANNONCE