Nyhed

Efter tre år er Blaue Blume klar med ny single

Efter tre års ventetid er der godt nyt

Det er tre år siden, at indierockgruppen Blaue Blume sidst har udgivet musik, men nu er der gode nyheder, for i dag udkommer de – nu som trio - med en ny single.

Singlen hedder ”Country” der handler om en romantisk idé om et liv på landet: 

– Vores nye sang leger med den romantiske idé om en tilværelse på landet, men under overfladen handler ”Country” om, at du først og fremmest skal finde det område inde i dig selv. At ”landet” er der, hvor du befinder dig som menneske lige nu. Og at du giver dig selv lov til at være i og dvæle ved den tilstand, lyder det fra forsangre Jonas Schmidt i en pressemeddelelse. 

Han fortæller endvidere at bandet i starten af deres karriere ville udtrykke og repræsentere alle følelser i deres musik, men at det med ”Country” er en anderledes sag:


– På de tidligere udgivelser var det interessant at fabulere i musikken og virkelig bevise noget. Nu er vi lige så interesserede i ”bare” at kommunikere en god sang, og det tør jeg som sanger godt læne mig opad. Alle kan vel identificere sig med tanken om at få lyst til at trække stikket, for eksempel efter en bytur. Man skal bare væk og det er svært at finde mulden i en lejlighed på 3. sal.

I den mellemliggende periode af bandets tre-årige pause har de tre medlemmer arbejdet på soloprojekter. Hvor medlemmerne Søren Jensen Buhl og Buster Jensen har holdt sig til de musikalske rammer, har forsanger Jonas Smith prøvet sig med skuespillet – han har nemlig hovedrollen i den kommende film København findes ikke.


GAFFAs anmelder Andrea Bundgaard var begejstret for Blaue Blumes seneste album Bells of Wool fra 2019, der høstede fem stjerner. 

"Dybe afkroge af eksistensen udforskes, mens musikkens atmosfæriske rum ganske gnidningsfrit resonerer denne gentagende tematik med Schmidts sårbare, men ufattelig stærke stemme. I det hele taget fremstår albummet imponerende genresikkert, gennemarbejdet – og ærligt”.

LÆS OGSÅ: Blaue Blume genfinder sig selv – med nyt glimmer

ANNONCE