Nyhed

FOTOUDSTILLING: Carpark North rocker Aarhus

Udstillingen Lydbilleder fra en by tager dig helt tæt på Aarhus’ musikere

Helt tilbage i 2001 udgav det danske rockband Carpark North deres demo-cd Car Stereo. Sidenhen er der kommet en lang række udspil fra gruppen, og efterhånden har de en diskografi, som har givet dem stor status i det danske musiklandskab. 

I 2017 drog de på en arenaturné, hvor de besøgte tre af de helt store spillesteder i Danmark: Royal Arena, Aalborghallen og Scandinavian Congress Center. Sidstnævnte fik besøg af GAFFAs anmelder, som kvitterede gruppens optræden med fire stjerner

”Musikerpræstationerne er også glimrende, Lau Højens solide vokal rammer de høje toner noget mere præcist end i bandets unge år, og især Morten Thorhauges potente og alsidige trommespil må man bøje sig for.”


GAFFAs fotograf gennem mange år, Morten Rygaard, var også til koncerten i Aarhus og fangede en perlerække af øjeblikke fra aftenen: 

- Når jeg tager livebilleder, prøver jeg på at få essensen af livekoncerten og prøver på at formidle det lækkert rent æstetisk. Så jeg prøver i bund og grund at få taget billeder, der fanger den oplevelse, som publikum har. Til den her koncert var det nemt, for Carpark North er jo bare det vildeste liveband, fortæller Rygaard og fortsætter:

- Jeg bruger mange forskellige kameraer, men jeg bruger primært Sony. Til livekoncerter bruger jeg et A9 II og et A1 til portrætter. Men jeg bruger faktisk bare de objektiver, der passer til historien og til det, jeg gerne vil udtrykke.


Har du lyst til at læse mere om Carpark North, kan du finde flere billeder, interviews og anmeldelser fra GAFFAs arkiv lige her.

Fotoudstillingen finder sted fra den 3. oktober til den 24. oktober på Store Torv i Aarhus.

LÆS OGSÅ: Erfarne elektrorockere gjorde det, de var bedst til


ANNONCE