Nyhed

FOTOUDSTILLING: Danske ikoner på Afrika-sangen

Udstillingen Lydbilleder fra en by tager dig helt tæt på Aarhus’ musikere

En varm sommerdag i august 1985 skød Steen Tronsgaard billeder under indspilningen til støttesangen ”Afrika” i Genlyds Feedbackstudie. Der er billeder af flere danske ikoner, men her er to af dem i gang med at klikke stemmer.

- Bamse har jo lavet nogle store hits på det tidspunkt. Han laver jo 45 jobs om dagen, og alle er fuldstændig poleret af ham. Og Sanne og hans stemme passer totalt sammen. Han er skide sød, og hun er skide sød, siger Tronsgaard bag billedet.

Bamse står i sine joggingbukser og sin undertrøje og Sanne med en cigaret i venstre hånd, som han selv husker det, og de har det alle sammen varmt.


GAFFA forevigede øjeblikket i september 1985, da de lavede en stor artikel om indspilningen af Nanna Lüders’ sang ”Afrika” med blandt andre Thomas Helmig, Bamse, Sanne Salomonsen, Lis Sørensen, Steffen Brandt og C.V. Jørgensen, men også mange flere.

Sangen samlede ind til Røde Kors’ arbejde med at plante træer i Afrika efter hungersnøden i Etiopien året før, og den blev udgivet op til koncerten Rock for Afrika i Idrætsparken den 21. september 1985.

GAFFA har fulgt de to sangeres karrierer gennem årtier, og du kan finde flere billeder, interviews og anmeldelser af Sanne Salomonsen fra GAFFAs arkiv her, og på samme måde finder du dem om Bamse her.


Fotoudstillingen finder sted fra den 3. oktober til den 24. oktober på Store Torv i Aarhus.

ANNONCE