Nyhed

FOTOUDSTILLING: Lydmor i selskab med vinglas

Udstillingen “Lydbilleder fra en by” tager dig helt tæt på Aarhus’ musikere

Tilbage i 2015 befandt sangeren Jenny Rossander, alias Lydmor, sig i en kunstnerisk krise – hun vidste pludselig ikke, hvilken kunstner hun selv var.

Derfor tog hun sagen i egen hånd, trak stikket og rejste om på den anden side af jorden for at bo en periode i Shanghai. Denne rejse bød både på en personlig udvikling, men også et fremragende album, som GAFFA kvitterede for med fem stjerner.

I oktober 2018 prydede Rossander forsiden og inde i bladet fandt man en tilhørende fotoserie, som fotograf, Ditte Chemnitz, stod for: 

- Vi havde shoot tilbage i 2018 i august måned i mit studie i Grønnegade i Århus. Min tilgang til at fotografere er oftest med en kunstnerisk vinkel, og da Jenny jo er vidunderlig kunstnerisk, følte jeg, vi var et godt match. Jenny havde nogle klare idéer om, hvad vi kunne lave. Billederne fra hele fotoshootet viser hendes kunstneriske tankegang, og at hun ikke er bange for at slippe kreativiteten fri, fortæller Chemnitz og fortsætter:

- Idéen med vinglassene var Jennys, og det var et mindre puslespil med vinglas, rødvin og Jenny i midten, mens duften af billig papvin bredte sig i studiet. Legen med spejlingerne i vinglassene og de former, der kom frem, når man skød gemmen dem, gav billederne en drømmende, mystisk og eventyrlig effekt. Makeuppen og den røde kimono giver et diskret strejf af det asiatiske og giver et hint til Shanghai, som også er en vigtig del af Jennys historie.

Har du lyst til at læse mere om Lydmor, kan du finde flere billeder, interviews og anmeldelser fra GAFFAs arkiv lige her.

Fotoudstillingen finder sted fra den 3. oktober til den 24. oktober på Store Torv i Aarhus.

LÆS OGSÅ: Fuck, hvor er det smukt

ANNONCE