Nyhed

FOTOUDSTILLING: Soleima styrer slagets gang

Udstillingen “Lydbilleder fra en by” tager dig helt tæt på Aarhus’ musikere

Sangeren Soleima, som bærer det borgerlige navn Sarah Mariegaard, begyndte sin karriere i hiphopkollektivet Flødeklinikken. Sidenhen er hun gået solo, og da hun prydede forsiden på apriludgaven af GAFFAs magasin i 2018, var hun aktuel med hittet ”Low Life”. 

Blot et par måneder efter bladets udgivelse udkom Soleimas ep Bulldog, hvor sangeren havde en mission – hun ville udfordre musikbranchen:

”Det er blevet et projekt for mig, at vi skal blive ved med at have popsange, der passer ind på playlister, men som også er udfordrende”, fortalte hun i interviewet i bladet. 


Morten Rygaard – manden bag fotoserien – har i mange år arbejdet sammen med Soleima, og derfor var dette shoot også for ham en fornøjelse: 

- Jeg glæder mig altid til at arbejde med hende, for hun er simpelthen så fantastisk at arbejde med. Det er en kæmpe fornøjelse. Hun er sjov, skør og så ved hun, hvad hun vil, hvilket gør processen meget ukompliceret. Hun er enormt visuelt bevidst, og det gør mit arbejde som fotograf lettere. Hun tør ting, og hun tør at være skør – og alene af den grund bliver billederne bare bedre, fortæller Ryggard og fortsætter:  

- Jeg tror, vi var oppe på fem-seks universer eller idéer til shootet, men vi endte med dette farverige univers. Derfor havde jeg købt en masse farvede baggrunde, og jeg tror, jeg endte med at have ti forskellige med. Soleima havde sit eget tøj med fra sin egen garderobe, og selvom vi havde en makeupartist, der gjorde et dejligt arbejde, blev det meget personligt, fordi Soleima havde hundrede procent styr på, hvordan hun ville se ud. Det er i bund og grund hendes personlige styling, der gør udslaget. 


Har du lyst til at læse mere om Soleima, kan du finde flere billeder, interviews og anmeldelser fra GAFFAs arkiv lige her.

Fotoudstillingen finder sted fra den 3. oktober til den 24. oktober på Store Torv i Aarhus.

LÆS OGSÅ: Tryllebindende storladenhed og folkefest i perfekt kombination


ANNONCE