Nyhed

Svensk stjerne deler vandene ved at invitere Greta Thunberg på scenen

Der var både jubel og afsky, da den svenske sanger blandede politik og musik i weekenden

Den svenske stjerne Håkan Hellström inviterede 19-årige Greta Thunberg på scenen i Göteborg fredag aften (den 27. august), hvor de sammen kom med en klimaopsang til de 70.000 gæster.

De sang ”Tilsammans i mörket” med fire andre unge fra klimabevægelsen ”Fridays For Future”, der i øjeblikket arbejder sammen med flere musikere for at kæmpe mod den globale opvarmning. Og fredag sluttede de sig altså til Hellström ved hans hjemmebanekoncert, hvor de citerede flere af hans tekster i en ny kontekst, skriver Dagens Nyheter.

”Vi har trådt gaspedalen i bund og er på vej direkte ind i en klippevæg,” blev der blandt andet sagt, med et citat fra teksten til ”Man Måste Dö Några Gånger Innan Man Kan Leva.”

Selvom mange danskere måske ikke genkender sangen, er Hellström et særdeles kendt ansigt i Sverige, og han har netop spillet fire koncerter i Ullevi, Göteborg med omkring 70.000 gæster til hver enkelt.

Det er dog ikke alle, der har købt en billet, som har været lige begejstrede for at se Greta Thunberg på scenen. Siden fredag og lørdag, hvor den 19-årige igen gæstede scenen, har der været gang i tastaturerne, blandt andet fordi fans ikke forventer, at Hellström blander politik med musik, skriver Aftonbladet.

På avisen er der en chatfunktion, og her har flere ytret deres utilfredshed.

”Jeg var så irriteret over, at Greta kom ind i går, at jeg gik. Og det gjorde flere andre end mig. Vi vil have det sjovt og lytte til musik, ikke høre klimaaktivisme og få stemmeopkald før valget. Ikke hvis vi skal betale for billetterne,” skriver en via avisen.

Men flere har også været glade for at se de unge klimaforkæmpere på scenen og hylder Hellström for at kæmpe for klimasagen op til det svenske valg, der finder sted den 11. september.

LÆS MERE: Syv lidt for hurtige fra uregerlige Håkan

Du kan se hele episoden fra koncerten her.

ANNONCE