Nyhed

Lørdag kommer de første danmarkssange i nyt musikprogram: Oplev Anne Linnet, Odbjerg og Stine Bramsen

Lørdag den 20. august synger Anne Linnet, Andreas Odbjerg og Stine Bramsen deres danmarkssang som de første i 'Min sang til Danmark' på DR1.

Et nyt DR-program, der løber af stablen første gang denne lørdag, har kærligheden til den danske musik for øje. 

I bund og grund går programmet ud på, at "15 af Danmarks største musikere", som DR kalder det, får stillet opgaven at skrive en sang til Danmark. Over de næste fem uger vil musikere som Anne Linnet, Oh Land og Branco give deres personlige bud på en danmarkssang anno 2022. 

I første afsnit af "Min sang til Danmark" på synger Anne Linnet, Andreas Odbjerg og Stine Bramsen deres danmarkssang. Sammen med hinanden og værten Phillip Faber dykker de ned i tankerne og processen bag sangen, som de har skabt. 

- Sange og sangskrivning spiller en vigtig rolle i den måde, vi ser og oplever hinanden og vores land på. Med 15 stærke og forskelligartede musikere er det vores ambition at bidrage med en danmarksfortælling, som jeg håber vil appellere til mange danskere, og som vi alle kan spejle os i, siger chefen for afdelingen Bred Kultur & Fakta hos DR, Erik Struve Hansen.

DR skriver i en artikel, at man i første afsnit kan forvente, at i Anne Linnets "Danmark" drager hun væk fra Danmark for at mærke, hvad det er, man savner når man er ude i verden – og sammen med skoleskibet Georg Stage synger hun sin sang fra Irlands kyst.

Stine Bramsen søger hjem til barndomsbyen Ry og bruger ungdommens udlængsel som drivkraft til både at skrive om det, hun elsker, og det hun har det svært ved med Danmark. Andreas Odbjerg tager til Odense og sin gamle dramalærer for at hylde de børn og unge, som ikke tager den snorlige vej gennem verden. 

ANNONCE