Nyhed

Nu bliver dine gamle cd’er til nye lamper

Producenten bag de intelligente lysprodukter, Philips Hue, er klar til at genbruge gamle cd’er og forvandle dem til lamper der først laves når du bestiller dem. Dermed reduceres klimaaftryk og gamle materialer ligger ikke og flyder på genbrugsstationer eller i hjemmet

Vi har sikkert alle masser af gamle cd’er liggende med vores favoritmusik på. Men hånden på hjertet, hvornår har du sidst lyttet til dem? De fleste af os streamer vores musik i hverdagen, og cd’erne ligger og samler støv – hvis du ikke allerede har kørt dem på genbrugsstationen altså.

Men Signify, der står bag dem intelligente lamper og lysprodukter, Philips Hue, har lige introduceret en serie af 3D-printede lamper, der er udført i genbrugte og genanvendelige materialer, blandt andet gamle cd’er.

Den nye serie har fået navnet Philips MyCreation, og ifølge Signify er de fremstillet i op til 100% genanvendte materialer, herunder cd’er og gamle fiskenet.

De oplyser i pressemeddelelsen at en lampe der 3D-printes i disse materialer har et 75% lavere CO2-aftryk, end en traditionel produceret metallampe. Herfra går naturligvis ledninger, metalfatning og så videre. Samtidig fortæller de, at det materiale lamperne produceres af er 100% genanvendeligt.

Her og nu består serien af lamper af pendel- og bordlamper, og for at gøre lamperne så klimavenlige som muligt bliver de nye lamper ikke produceret til lager, men først fremstillet når kunderne bestiller dem.

LÆS OGSÅ: TikTok vil udfordre Spotify og Apple med ny app

ANNONCE