Nyhed

Ny festival i Aarhus: Hylder aarhusianske artister og skaber koncertoplevelser udover det sædvanlige

Den aarhusianske forening, MUX, står bag en ny endagsfestival de har døbt ‘8000 Spectacles’.

Festivalen, der desuden er et samarbejde med spillestedet Train, er nu klar med det fulde program, der både skal hylde aarhusianske artister, men også blande den velkendte almene koncertoplevelse med andre kunstneriske greb og praksisser. 

På programmet finder man ambitiøse navne som School of X, Ravi Kuma, J. Ludvig III, About Yesterday og William Gerdes. Derudover vil både NiemannsLand og Foreningen for samtidskunst komplimentere koncerterne med live VJ-sets og kunst-installationer.  

–  I MUX bruger vi gerne udtrykket "fest og fordybelse", når vi forsøger at beskrive, hvad vores events skal kunne tilbyde det aarhusianske publikum - og det synes vi denne genre kan. Endvidere er det legende udtryk i musikken let foreneligt med en af MUX' andre værdier, der handler om, at en koncertoplevelse aldrig blot er isoleret til den lyd der kommer ud af højttalerne, men et samsurium af alle de sanseindtryk, man møder. Derfor har vi sat et samarbejde op med VJ-duoen NiemannsLand, der levere det levende bagtæppe, samt den udøvende kunstner Mathias Riis Andersens installations skulptur "In Between Lips". Set med vores briller er det med til at løfte særligt den visuelle sanseoplevelse. Tværæstetik er måske et brugt ord, men det er vores overbevisning, at det i høj grad er med til at øge den "fordybelse", vi ønsker at frembringe til vores koncerter, fortæller medstifter af MUX, Søren Gamborg

Samarbejdet med TRAIN er ifølge MUX på mange måder et spændende eksperiment, hvor udgangspunktet i foreningen og spillestedets forskelligheder og interesseren i hinandens arbejde virkede tillokende, og gav god mening for begge parter at prøve af. 

– Hvor TRAIN arbejder med den etablerede musik, de store navne og veldefinerede udtryk er det MUX' opgave at hjælpe de mindre navne i vækstlaget og give dem en mulighed for at opskalere deres produktioner, lyder det fra Søren Gamborg inden han fortsætter: 

– Fælles for vores institutioner er, at vi begge brænder utroligt meget for det aarhusianske musikmiljø. Med de økonomiske muligheder til rådighed fra Music City Aarhus 2022 var det oplagt, at skabe en endags-festival, hvor der var plads til kunstnere fra alle lag af den aarhusianske musikscene.

Efter festivalen, der forløber sig i tidsrummet 15.00 om eftermiddagen til 23.00 om aftenen, fortsætter efterfesten på Cafe Paradis, hvor VVE Collective vil fyrre op under dansegulvet.

ANNONCE