Nyhed

Sjældenheder fra David Bowie på nyt soundtrackalbum

Albummet vil indeholde sjældne liveoptagelser og nye mix

Den kommende film Moonage Daydream, der bliver omtalt som en ”filmisk odyssé” får selskab af et album med samme navn. Og her er ikke bare tale om en greatest hits-samling. Der er nemlig interessante, hidtil uudgivne sager på tracklisten.

Fans kan således se frem til en tidlig version af Hunky Dory-sangen "Quicksand", en hidtil uudgivet liveoptagelse af "Rock'n'Roll with Me" fra 1974 samt et medley over sangene "The Jean Genie" og "Love Me Do" optaget ved Bowies allersidste koncert som karakteren Ziggy Stardust, optaget på Hammersmith Odeon i London, 1973, med Jeff Beck på guitar.

Albummet vil blive udgivet den 16. september - samme dag, som filmen har premiere i biografen. I første omgang vil det blive udgivet digitalt via Parlophone, men en cd-version vil følge efter den 18. november, og i 2023 kommer der også en vinylversion.

Siden Bowies død i 2016 er der løbende udkommet adskillige udgivelser med musikikonet. I 2019 udkom et stort bokssæt, udelukkende helliget helt tidlige optagelser fra 1968-69.


"Der skulle gå endnu et par år, før Bowie for alvor trådte i karakter som en af genrens mest fascinerende skikkelser, og vi kommer næppe udenom, at det meste af materialet her hovedsageligt henvender sig til seriøse fans. Tilhører man dén gruppe, er der imidlertid masser at hente her," skrev GAFFAs anmelder sin firestjernede anmeldelse.


I år kan sangerens femte studiealbum The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars fejre sit 50-års jubilæum, hvorfor den udkom i en særlig jubilæumsudgave tidligere på sommeren. Den kommende films titel er hentet fra sangen med samme navn fra netop det album.

LÆS OGSÅ: GAFFAS SIDSTE BOWIE-INTERVIEW: Velkommen til virkeligheden

ANNONCE