Nyhed

Tivoli Frihedens nye scene til 90 millioner lever ikke op til kommunale krav

Flere naboer har klaget over lyden fra den nye scene, der er for høj

Den 6. maj optrådte Tina Dickow på den spritnye scene i Tivoli Friheden. Men lydniveauet har siden fået klager fra naboerne, der oplever den som forstyrrende, og derfor har kommunen været ude for at måle lydniveauet.

Støjgrænsen er på 55 dB, men til L.O.C.-koncerten målte de hele 62 dB, og de syv decibel til forskel svarer reelt til en firedobling af lyden, skriver Århus Stiftstidende.

Det kan komme til at betyde, at tivoliet bliver politianmeldt. Så længe Tivoli Friheden har en plan, og der sker noget, vil kommunen dog ikke anmelde sagen til politiet, siger Luise Pape Rydahl, forvaltningschef i Teknik og Miljø, til Århus Stiftstidende.


Og det er en udfordring, som kræver konkrete tiltag, da man ikke bare kan skrue ned for lydstyrken. Mange kunstnere kræver et lydtryk på 100 dB for overhovedet at ville optræde, siger direktør for Tivoli Friheden, Henrik Ragborg Olesen, til Århus Stiftstidende.

Derfor bliver der nu lavet en række tiltag, der skal forsøge at gøre lyden – og genen – lavere. Målet er nemlig at komme ned på de 55 dB, og det arbejder tivoliet i øjeblikket på sammen med et nyt firma, der skal hjælpe på ”støjafskærmning og et andet, der kan hjælpe med at lave et nyt lydanlæg,” siger Rydahl til Jyllands-Posten.

Og indtil nu kan man se store sandsække bag højtalerne, der er en midlertidig løsning på problemet, mens de sidste datoer af Fed Fredag finder sted. I dag (fredag den 26. august, red.) gælder det Poul Krebs, som for nylig har annonceret, at denne sommer bliver den sidste med festivalkoncerter for hans vedkommende – nogensinde.


LÆS OGSÅ: Poul Krebs indstiller festivalkarrieren

ANNONCE