Nyhed

VIDEO: Se John Cale hylde David Bowie i ny animeret musikvideo

Den 80-årige The Velvet Underground-legende klar med første nye sang i to år

Sangeren John Cale, som sammen med Lou Reed var en del af det banebrydende band The Velvet Underground i 1960’erne, har udgivet en ny single under titlen ”Night Crawling”.

Singlen er første nye musik fra Cale siden 2020, hvor den i dag 80-årige waliser udgav singlen ”Lazy Day” og gæsteoptrådte på Kelly Lee Owens’ album Inner Song.

I singlen ”Night Crawling” tænker Cale tilbage på sit venskab med kollegaen David Bowie og deres natlige turen gennem New Yorks gader. Cale har blandt andet selv udtalt følgende om singlen til NME:


”Der var en periode omkring midten til slutningen af 70’erne, hvor David og jeg stødte på hinanden i New York. Der var masser af snak om at få lavet noget arbejde sammen, men selvfølgelig endte vi med at trave New Yorks gader tynde i stedet, indimellem indtil vi ikke kunne fastholde en eneste tanke i hovedet, endsige rent faktisk få lavet en sang" siger Cale og tilføjer:

"Jeg skrev ’Night Crawling’ i en stund af refleksion over en bestemt tid. Den er om det New York, der fastholdt kunsten i sit greb, stærk nok til at holde den sikker og farlig nok til at holde den interessant. Jeg havde altid regnet med, at vi ville få endnu en chance for at optage musik sammen," udtaler Cale.

Cales venskab med Bowie skildres i den tilhørende musikvideo, som kan ses nedenfor. John Cale turnerer til efteråret i Storbritannien, efter at have aflyst sine tyske koncerter denne sommer på grund af Corona.


 

ANNONCE