Nyhed

ILDSJÆL: Ankerstjerne møder Pede B: "Jeg solgte 500 selvudgivne cd’er på to dage”

GAFFA.dk – alt om musik

Rapperen fortæller, hvordan han kan sælge Store Vega ud uden at have haft et større hit

Det er blevet tid til sjette afsnit i anden sæson af Ildsjæl – podcasten, hvor sanger, rapper, sangskriver og producer Ankerstjerne taler med danske personligheder om deres passion, værk og virke. 

Denne gang snakker Ankerstjerne og hans medvært, musiker og producer Ole Bjørn, med rapper Pede B, der brød igennem som freestylerapper i midten af 00’erne, hvor han vandt freestylerapkonkurrencen MC’s Fight Night tre gange, og som siden er blevet kendt for en enorm produktivitet. Siden debuten i 2005 har han udgivet 15 album plus diverse mixtapes. Han har dog aldrig haft større radiohits eller imponerende streamingtal, men alligevel kunne han sælge Store Vega ud i februar 2020, kort før pandemien, fordi han har opbygget en dedikeret fanbase, blandt andet ved at optræde meget og ved at være yderst aktiv på sociale medier.


Pede B fortæller blandt andet, at han selv havde finansieret udgivelsen af sin debut-cd tilbage i 2005, men faktisk ikke havde råd til at trykke de 500 cd’er, som førsteoplaget var på. Han satsede på, at han kunne betale regningen med salget af nogle af cd’erne, og det viste sig, at det kunne han sagtens. Han vandt nemlig det tv-transmitterede MC’s Night halvanden uge før, cd’en udkom, og han benyttede lejligheden til at reklamere for den i tv under sin vindertale. Resultatet udeblev ikke: De 500 cd’er blev solgt på 200 dage.

Pede B giver samtidig en lille venlig hilsen til GAFFAs daværende hiphop-anmelder Christian Grubert, der ikke var imponeret over hans cd, men samtidig kunne konstatere, at den gik som varmt brød i den pladebutik, Grubert bestyrede på daværende tidspunkt.

Det nye afsnit af Ildsjæl kan streames fra alle platforme fra i dag, eller se og hør det nedenfor.  


LÆS OGSÅ: ILDSJÆL: Ankerstjerne møder Christian Fuhlendorff: "Jeg så Casper & Mandrilaftalen igen og igen"

 


ANNONCE