Nyhed

Nyt musikalsk projekt for midtjyske børn og unge får milliontilskud af Kulturministeriet

GAFFA.dk – alt om musik

Det tværkommunale midtjyske projekt Bandfabrikken er netop tildelt 1,55 millioner kroner fra Kulturministeriets pulje “Grib Engagementet”.

I foråret 2021 slog Bandklubben før første gang dørene op hos Herning Musikskole. Et tilbud, hvor unge musikinteresserede i alderen 9-18 år, uanset niveau, kan udfolde deres musikalske talent og skabe musik sammen med andre unge, støttet af skolens såkaldte banddoktorer.

Siden opstarten har Bandklubben nydt stor tilslutning og er blevet udvidet til de omkringliggende kommuner under navnet Bandfabrikken, og succesen er nu blevet understreget med en tildeling på 1,55 millioner kroner fra Kulturministeriets pulje "Grib Engagementet".


Projektet bliver et samarbejde mellem musik- og kulturskoler, ungdomsskoler og spillesteder rundt om i Herning, Ikast-Brande, Holstebro og Ringkøbing-Skjern kommuner.

”Det er helt unikt, at 11 musik- og kulturskoler, ungdomsskoler og spillesteder har fundet sammen om en fælles udvikling af Bandfabrikken. De muskler, vi sammen kan lægge i arbejdet, kommer til at give mange børn og unge et møde med et stærkt musikalsk fællesskab, og jeg tror, vi kommer til at se et fantastisk rytmisk musikmiljø vokse ud af samarbejdet i Midt- og Vestjylland,” lyder det fra musikskoleleder på Herning Musikskole, Katrine Høgenhaug Bæk i en pressemeddelelse.

Ved at rykke bandklubberne ud i flere forskellige regi, såsom folkeskoler og ungdomsskoler, er forhåbningen blandt skaberne, at man kan nå endnu flere børn og unge fra 9 til 18 år, som normalt ikke ville komme i kontakt med musikken.


”Med Bandfabrikken får vi mulighed for at afprøve nye indsatser i samarbejde med andre aktører. Særligt glæder jeg mig over at starte et samarbejde med ungdomsskolen, hvor vores forskellige pædagogiske praksisser forenes i et uformelt læringsrum med fællesskab, kreativitet og kulturelt entreprenørskab som omdrejningspunkt,” fortæller Linda Kaul Steffensen, souschef på Holstebro Musikskole i en pressemeddelelse.

Bandfabrikken starter op med de enkelte bandklubber i kommunerne i februar og marts, og projektets første år afsluttes med en bandfestival på Fermaten i Herning.

Interesserede kan læse mere omkring Bandklubben, som Bandfabrikken viderefører principperne fra på: herningmusikskole.dk


LÆS OGSÅ: Du kan nu studere dj'ing i engelske skoler

ANNONCE