Nyhed

Peter Sommer annoncerer album – hør ny single med Selina Gin

GAFFA.dk – alt om musik

Peter Sommer annoncerer album og udgiver i samme omgang ny single

Sangskriveren går nye veje på sit kommende syvende soloalbum i samarbejde med blandt andre tidligere Nelson Can-frontkvinde Selina Gin. Pladen, der kommer den 25. marts, kommer til at hedde De Uforelskede i København, og vi har allerede fået en single, nemlig titelnummeret. Nu er anden single kommet – "Din Idiot (jeg skulle have været din idiot)" med Selina Gin på gæstevokal. Hør den og se den tilhørende video nedenfor.

Som vi har set Peter Sommer gøre det før, har han taget noget velkendt allemandseje og drejet det til sit eget. Denne gang blandt andet med Bent Fabricius-Bjerre og Sejr Volmer-Sørensens "Forelsket i København". Fra det selvbiografiske og -reflekterende er Sommer begyndt at male billeder og portrættere kærligheden, eksempelvis en regnfuld storbynat i 1950'erne. Han har skiftet position, fra hovedpersonen, der føler, til portrættøren, der tager deres følelser på sig.

Med det forrige, halvt selvbetitlede PSPHPT-album med Palle Hjorth som sprængbræt til de ufortyndede og nøgne følelser har han begivet sig ud i noget, der har hentet inspiration fra både fransk chanson-tradition og country, som sædvanlig bakket op af bandet Tiggerne og denne gang produceret af Lars Skjærbæk (Michael Falch, Poul Krebs, Peter Belli og mange flere), blandet med det kolde nords regnvejrscaféer og de karakteristisk Sommer’ske talesprogsagtige tekster. Derudover har han som sagt sangerinden Selina Gin med på kor og duetter, og hun fungerer også lidt som fortællingernes kvindelige modstykke.

”Jeg må indse, at de der kærlighedstemaer er det helt centrale i mit liv. Desperationen og fortvivlelsen over for muligheden og viljen. At the end of the day er det det, som kan holde mig vågen om natten. Og jeg synes, at sangene her bliver ved med at prøve. De tror på chancen. De er naive på kærlighedens vegne, selvom de står lidt alene på en regnvåd gade i København,” siger Peter Sommer

Pladen kommer ikke på en regulær turné, men kan opleves på Aveny-T som et teaterstykke, der i øjeblikket er under produktion i samarbejde med Robert-vinderen Peter Harton. Forestillingen har premiere 13. september. Se spilledage og køb billetter her

Det er i år 20 år siden, Peter Sommer debuterede som sanger i duoen Superjeg, der udgav to album i henholdsvis 2002 og 2003 – det første, Alt er ego, indeholdt nyklassikeren "8-6-6-0", der i øvrigt var den første sang, han nogensinde skrev. I 2004 udsendte han solodebuten På den anden side, der blandt andet indeholdt klassikerne "Valby Bakke" og "Tigger", og siden er fulgt yderligere seks soloalbum og to album med Simon Kvamm under navnet De Eneste To.

LÆS OGSÅ: Peter Sommers sange bliver til teaterkoncert – med ham selv som medvirkende

Se videoen til "Din idiot (jeg skulle have været din idiot)":

ANNONCE