Nyhed

Pladeselskab efterlyser Grateful Dead-fans til jubilæumsfejring

GAFFA.dk - alt om musik

Til april er det 50 år siden, at Grateful Dead var på deres ikoniske 1972-Europatourné, og i den forbindelse med det lægger bandets overlevende medlemmer og Rhino Records op til den store – og søger hjælp fra fans.

Det legendariske stenerrockband Grateful Dead var kendt for en del, men især deres exceptionelle liveshows. For et band, der nærmest fik en mytologisk status som liveband, skulle man regne med, at alt, hvad bandet rørte ved blev til guld. Til en vis grad er det også tilfældet, men er der noget, mange Deadheads især i Europa kan enes om, så er det kvaliteten af deres 1972-Europaturné.

Fra London, til Paris og Amsterdam var Grateful Dead på en ekspansiv tour i Nordvesteuropa, og også Aarhus og København besøgte de, hvor man den dag i dag kan finde optagelserne af de pågældende koncerter. I forbindelse med 50 års jubilæet for turnéen er Grateful Dead kommet med et klart opråb til fans, gamle som unge, der har et forhold til denne turné.

Er man én af de fans, der sidder inde med original Grateful Dead-memorabilia, eller har man røverhistorier fra et af koncerterne i Danmark, så har man nu mulighed for at deltage i fejringen af dette musikhistoriske fænomen. I forbindelse med jubilæet vil der også blive produceret et jubilæumsafsnit af ”The Good ol’ Grateful Deadcast”. Derudover er der nu også et covers-projekt, hvor coverbands kan sende optagelser ind, hvor de spiller numre fra den turné. Bliverr man en af de heldigt udvalgte, kan man få lov at blive fremhævet på bandets YouTube-kanal og playliste.

Er man en af de ildsjæle, der sidder inde med noget af det ovennævnte, skal man bare sende en mail i retning af denne mailadresse: CatalogueDK@warnermusic.com

Er I et coverband, der gerne vil ses, så upload jeres video til Youtube og tag den med #DeadCoversProject.

LÆS OGSÅ om den nyligt annoncerede biografiske spillefilm om Grateful Dead.

ANNONCE