Nyhed

Roskilde Festival klar med Orange Scene-åbning – og 19 vækstlagsnavne

GAFFA.dk – alt om musik

Drew Sycamore åbner Orange, og blandt andre Brimheim, Dopha, Prisma og Vola kan opleves på vækstlagsscenerne

Roskilde Festival har netop offentliggjort, at Drew Sycamore skal åbne den ikoniske Orange Scene i 2022 efter to års ufrivillig festivalpause. Samtidig har festivalen annonceret de første 19 navne til vækstlagsscenerne Rising og Countdown.

Som regel er det et nyt navn, der står lige midt i sit gennembrud, som åbner Orange Scene, og det er det også i år, efter at det i de senere år har været blandt andre Saveus, Phlake og The Minds of 99. Drew Sycamore har i 2020 og 2021 haft store hits som "Take it Back", "I Wanna Be Dancing" og "45 Fahrenheit Girl", hun udgav sit andet, anmelderroste album Sycamore i 2021, hun vandt P3-Prisen og to Danish Music Awards i 2021, og hun er nomineret til hele seks GAFFA-Priser – vinderne afsløres i Musikhuset Aarhus 3. marts. Der er stadig ledige billetter til showet.


LÆS OGSÅ: GAFFA-Prisen fuldender liveprogrammet – med Aurora, Tina Dickow og Livløs

“Det er en kæmpe ære at åbne Orange Scene. Jeg tror først, jeg virkelig forstod det, da jeg fik lov til at fortælle det til bandet. I år er det ekstra specielt, fordi det er første gang i tre år, at der er koncerter på Orange Scene,” siger Drew Sycamore i en pressemeddelelse og fortsætter:

”Roskilde Festival er ikonisk og rummer så meget musik og kultur, som vi alle sammen har savnet, og jeg får æren af at åbne ballet. Den får én over nakken, og jeg kommer og synger for livet - og endelig kan jeg hive min orange Telecaster frem på Orange Scene. Det er sgu da smukt.”


Det er første gang, Drew Sycamore optræder på Roskilde Festival.

Roskilde Festivals programchef, Anders Wahrén, udtaler i en pressemeddelelse:

”Havde det ikke været for de to aflyste festivaler, kunne man forestille sig, at Drew Sycamore havde taget et trin eller to på festivalen inden Orange Scene. Det er ikke nødvendigt nu, og det siger meget om hendes store musikalske styrke.


Drew Sycamore er Danmarks nye popstjerne af international kaliber. På trods af de udfordringer, som nedlukningerne har skabt for især nye kunstnere, har hun kun udviklet sig enormt over de seneste par år.”

Derudover offentliggør festivalen også 19 navne til de to vækstlagsscener Rising og Countdown.

Roskilde Festivals programchef, Anders Wahrén, udtaler:


”Vores ambition er altid at præsentere musik, som deltagerne ikke har hørt før. Men ligesom kunstnerne har haft svært ved at møde publikum under nedlukningerne, har Roskilde Festivals bookere heller ikke i samme omfang som hidtil haft mulighed for at opleve de nye kunstnere fra scenen. Derfor lægger vi nu et særligt fokus dér.

Vi holder mere end halvdelen af spilleplanen for scenerne Countdown og Rising åben langt ind i foråret, så vi sikrer, at vækstlagsprogrammet også i år peger ind i fremtiden med de allerseneste strømninger på musikscenen.”

Disse 20 navne føjes til Roskilde Festivals plakat:


DREW SYCAMORE (DK)

A36 (SE)
AFSKUM (DK)
AYSAY (DK)
BARBRO (DK)
BBYBITES (DK)
BLIKFANG (DK)
BRIMHEIM (DK)
COBRAH (SE)
DAYYANI (DK)
DEBBIE SINGS (DK)
DOPHA (DK)
IVAN$ITO (DK)
JJ PAULO (DK)
ODZ (SE)
PRISMA (DK)
REVEAL PARTY (DK)
RIGMOR (DK)
SHOOTER GANG (DK)
VOLA (DK)

Flere af de offentliggjorte navne til vækstlagsscenerne er også nomineret til GAFFA-Prisen og/eller skal spille til showet i Musikhuset Aarhus 3. marts. Det gælder Brimheim (nomineret og optræder), Dopha (nomineret), Prisma (nomineret og optræder) og VOLA (nomineret). Der er stadig ledige billetter til showet.


LÆS OGSÅ: GAFFA-Prisen fuldender liveprogrammet – med Aurora, Tina Dickow og Livløs

Torsdag den 24. februar offentliggør Roskilde Festival yderligere 92 navne og årets musikplakat.

Find præsentationer og spilledatoer på roskilde-festival.dk


Der er udsolgt af partoutbilletter til Roskilde Festival 2022. Det er fortsat muligt at købe endagsbilletter til onsdag, torsdag og lørdag. Find billetter på roskil.de/tickets

LÆS OGSÅ: OVERBLIK: De har åbnet Orange Scene 1978-2019

ANNONCE