Nyhed

Russiske T.A.T.U. til Sverige – men arrangør overvejer bookingen

GAFFA.dk – alt om musik

Arrangør af koncerten med den russiske popduo afventer melding fra den svenske regering

Efter Ruslands invasion af Ukraine er russiske kunstnere blevet aflyst fra forskellige arrangementer. Dirigenten Valery Gergiev, der sympatiserer med præsident Putin, er eksempelvis aflyst fra en koncert i Carnegie Hall i New York, rapporterer Kulturnytt i svensk P1.

Den russiske duo T.A.T.U., kendt fra blandt andet Eurovision Song Contest 2003 og for deres store 2002-hit "All the Things She Said", er planlagt til at spille under festivalen We Love The 2000s, som kommer til Sverige til sommer og stopper på både Skansen i Stockholm og Liseberg i Göteborg. Den ene halvdel af duoen, Julia Volkova, har stillet op for det samme parti, som Putin tilhørte, inden han blev præsident, og nu venter Lisebergs artistbooker Per Alexandersson på mulige sanktioner fra den svenske regering.


"Vi har selvfølgelig taget spørgsmålet op med den pågældende agent, så jeg har endnu ikke noget svar på deres deltagelse. Vi følger selvfølgelig udviklingen og hvilke anbefalinger, regeringen kommer med her nu," siger han til Kulturnytt i svensk P1 og fortsætter:

"Der er forskellige måder, hvordan man skal forholde sig til det her med kulturelle sanktioner i forbindelse med konflikter."

Hør indslaget nedenfor.


Herhjemme har koncerten i aften 25. februar med den russiske stjernesopran Anna Netbrebko i Musikhuset Aarhus vakt protester på Musikhusets Facebook-side. Netrebko er kendt som en personlig ven af Vladimir Putin og som tilhænger af den prorussiske separatistbevægelse i Ukraine.

Aarhus' kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad (R) siger til TV2 Østjylland, at han gerne ser koncerten og en planlagt forestilling med Den Russiske Nationalballet mandag aflyst, men at det kræver en beslutning fra Udenrigsministeriet.

Musikhuset Aarhus oplyser dog til TV2 Østjylland, at koncerten gennemføres som planlagt.


LÆS OGSÅ: Danmark og Norge vil udelukke Rusland fra Eurovision

ANNONCE