Nyhed

Samsung smelter S- og Note-serien sammen i ny super-smartphone

GAFFA.dk - alt om musik

I går præsenterede Samsung deres række af nye topmodeller af smartphones, og topmodellen overraskede meget ved at komme med Samsungs S Pen

Der var engang – altså for ikke så fælt mange år siden – hvor man måtte købe en Samsung Note, hvis man ville have en smartphone med en tilhørende stylus, eller hvad Samsung kalder for en S Pen.

Men med den nye serie af smartphones, Galaxy S22, S22+ og S22 Ultra, smelter S og Note sammen, i topmodellen altså. For Galaxy S22 Ultra var mobilen, der indeholdt den største nyhed af dem alle, nemlig en medfølgende og indbygget S Pen.


Men hvis vi lige tager et skridt tilbage, har S22-serien fokus på to elementer, dels en markant opgradering af kamerasystemet, dels en helt ny AI-teknologi, der både skal være med til at gøre billederne bedre, forbedre ydelse og øge batterilevetiden.

Opgraderet kamerasystem

I mobitelefoner er og bliver kameraet det, der for alvor skiller fårene fra bukkene, og Samsung går virkelig efter guldet i denne serie af nye mobiler.

Galaxy S22 og S22+ er udstyret med en 50MP hovedkamera, 10MP teleobjektiv og 12MP ultra-vidvinkelobjektiv. Men topmodellen af de nye topmodeller, S22 Ultra har fået en 108MP hovedkamera, 12MP ultravivinkelkamera og et dobbelt sæt 10 MP telefotoobjektiver, alle udstyret med Samsungs hidtil største pixelsensorer.


S22 Ultra er også udstyret med et såkaldt Super Clear Glass-objektiv, som hjælper til at undgå lysreflektioner, når der taget billeder i mørke.


Alle modellerne har fået en nye nattefunktion, nightography og en adaptiv pixel-teknologi. Alt sammen funktioner, der skulle lukke mere lys ind, give bedre detaljer i billederne og sikre bedre farver.

Ultra-modellen er også udstyret med helt nye AI-funktioner, der skulle sikre, at mobilen tager de vanskelige beslutninger og sikrer, at du kan få flotte billeder, uanset forholdene.

De "mindre" modeller har dog også fået en opgradering af den indbyggede AI, blandt andet er der kommet AI Steteo Depth Map, der skulle sikre, at du tager flotte portrætter hver gang.


Når det kommer til batteri, hestekræfter og skærm har Samsung også kastet masser af ressourcer efter de elementer.

Designet opdateret

Et nyt batterisystem og hurtigopladning skulle sikre, at du har masser af strøm, og skulle den løbe tør, så kommer der hurtigt power i tanken igen.


Skærmen er af typen dynamisk AMOLED 2X, designet til spil og video, og Samsung fortalte, at det skulle være den mest lysstærke smartphone, de til dato har fremstillet.

Designet skulle også have fået en markant overhaling. Med integrerede kameralinser og metalramme skulle Ultra-modellen være blandt de meste eksklusive, Samsung til dato har sendt på gaden.

Alle de nye modeller er fremstillet i Armor Aluminium, som skulle gøre mobilerne ekstra holdbare.


Når det kommer til priser, fortæller Samsung, at Galaxy S22 i 128GB versionen starter på  6.700 kroner, S22+ i 128GB versionen får en startpris på 8.300 kroner mens S22 Ultra, ligeledes i 128GB versionen starter på 9.900 kroner – den kan dog også fås i en 1TB version, men så skal du lige finde 12.800 kroner.

LÆS OGSÅ: Den klassiske walkman lever stadig

ANNONCE