Nyhed

Soleima overrasker med single på dansk

GAFFA.dk – alt om musik

Den danske sanger Soleima udgiver i dag sin første dansksprogede single

Singer-songwriteren Soleima, med det borgerlige navn Sarah Mariegaard, markerede sig musikalsk i slut-10'erne med sange som “Breathe”, “Cheers For the Tears” og “Low Life”, der ikke kun imponerede nationalt, men som også resulterede i, at hun blev signet af et pladeselskab i New York og gennemførte sin første support tour rundt i USA. 

At den danske sanger nu vælger at udgive en sang på dansk lå derfor ikke ligefrem i kortene. 

Singlen “Livet Begynder” markerer således en ny begyndelse i Soleimas musikalske virke. Sangen blev til i tomrummet af aflyste koncerter grundet coronapandemien. Det efterlod Soleima med masser af tid til at gå i studiet, hvor hun oplevede: “Af en eller anden grund var det danske sange, der kom og ikke engelske. Jeg nød egentlig bare at skrive, og jeg tror i særdeleshed, jeg nød at skrive sange, der ikke var til nogen andre end mig selv. De skulle ikke passe ind i noget eksisterende, da jeg ikke nødvendigvis tænkte, de skulle udgives. Som sommeren gik, skrev jeg flere og flere sange, blev mere og mere glad for dem og fik derfor lyst til at udgive dem” 

Singlen “Livet Begynder” handler, ifølge Soleima, om kærlighed i forandring, hvor man igen må finde fodfæste og sammen overkomme disse forandringer, hvis det, man har sammen er stærkt nok.

Det er dog ikke helt ukendt for Soleima at synge på dansk. I sine teenageår havde hun bandet Flødeklinikken med sine bedste venner, hvor teksterne var dansksprogede, og måske er dette netop grunden til den fornyede interesse for at synge og skrive på dansk: “Jeg tror også, det er en af grundene til, jeg begyndte at skrive på dansk igen. Alt omkring var kaos og uforudsigeligt på grund af corona, så indirekte gav det ro at finde tilbage til det velkendte og trygge. Derudover føler jeg, at jeg kan være mere ærlig på dansk og tør dele ud af flere personlige erfaringer – både det skønne og det knap så kønne” fortæller Soleima.

LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: Internationalt potentiale fra danske Soleima

Lyt til singlen herunder:ANNONCE