Nyhed

Tidligere Dark Tranquility-guitarist død

GAFFA.dk – alt om musik

Fredrik Johansson, der spillede med dødsmetalbandet fra 1993-1999, blev kun 47 år

Fredrik Johansson, tidligere guitarist i det indflydelsesrige svenske dødsmetalband Dark Tranquilty er død af kræft, 47 år gammel, fortæller gruppen på deres Instagram-profil.

Dark Tranquility er en af ​​grundlæggerne af det, der er kendt som Göteborgsounden. Sammen med bands som At The Gates og Ceremonial Oath skabte de i begyndelsen af ​​1990'erne deres egen variant af death metal med stærke melodier, der har fået følgere over hele verden. Ikke mindst i USA nævner mange bands stilen fra Göteborg som deres inspirationskilde.


Dark Tranquility fik deres pladedebut i 1993 med Skydancer og har siden udgivet klassiske albums som The Gallery og Haven. Det seneste album Moment udkom i 2020.

Nu meddeler bandet i et Instagram-opslag, at deres tidligere guitarist Fredrik Johansson på tragisk vis er gået bort af kræft.

"En af os er væk. Fredrik Johansson døde den 25. januar efter tre års kamp mod kræft. Han sluttede sig til Dark Tranquility '93, lige efter indspilningen af ​​vores første album Skydancer. Han afløste mig som guitarist, så jeg kunne fokusere på at synge, og dermed hævede han barren og satte kursen for, hvad vi kunne og ville blive. Hans indflydelse og lidenskab havde en enorm indflydelse. Den første sang, vi skrev sammen, var én, vi til sidst kaldte "Punish My Heaven", og med det vidste vi, at vi var på en vej, vi indtil da kun havde drømt om," siger sanger Mikael Stanne og fortsætter:


"Fredrik var nådesløst sjov, skarp og yderst intelligent og fik gang i samtaler med sine fantastisk positive og vittige kommentarer. Men lige så let kunne han han også rive et uoplyst argument eller mening fra hinanden med velartikuleret og grundigt researchet logik. Hans sans for humor og eventyr ville ofte føre til episke udflugter af dumhed og vanvid, som jeg for altid vil savne," fortsætter han.

Fredrik forlod bandet i 1999 for at fokusere på sin familie, men ifølge Mikael forblev han gruppens største fan og deres hårdeste kritiker.

"Hans indsigt i ​​vores musiks udvikling var uvurderlig, og at vide, at han altid lyttede og bekymrede sig om det, han var med til og skabte, betød alt for os. En historie fra ikke så længe siden, som siger meget om hans personlighed, er, da vi lancerede albummet Moment med en streamet koncert i 2020. Uger før udgivelsen var Fredrik på vores Facebook-side og sørgede for, at dem, der ikke havde adgang til et kreditkort eller simpelthen ikke havde råd, også kunne se koncerten. Ved personligt at betale for billetter til dem, der ikke kunne, sørgede Fredrik for, at ingen stod uden. Sådan var han."


Fredrik kæmpede mod kræft i flere år, og bandet vidste, at denne tragiske dag til sidst ville komme.

"At leve uden dig i denne verden vil være radikalt anderledes og ikke engang tæt på så interessant og sjovt, som det har været med dig i den. På vegne af hele Dark Tranquility-familien elsker vi dig, Fredrik, og vi vil savne dig for evigt, siger Mikael Stanne med bandet bag sig.

Dark Tranquility er i øjeblikket på turné i USA.


LÆS OGSÅ: Göteborgs metalsønner leverer endnu en gang den lovede vare

 
 
 
 
 
Vis dette opslag på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et opslag delt af Dark Tranquillity (@darktranquillityofficial)

 


Hør Dark Tranquility med "The Gallery" fra albummet af samme navn:

ANNONCE