Nyhed

VIDEO: 80’er-inspireret afrofuturisme helt op i ansigtet

GAFFA.dk - alt om musik

Med Ibibio Sound Machines seneste single ”Protection From Evil” leverer det elektroniske afrobeat-kollektiv den hidtil mest aggressive single fra dets kommende album.

Ibibio Sound Machine er sådan en gruppe, man generelt aldrig skal tage øjnene fra. Deres vilde blanding af elektronisk, funk og afrobeat og den exceptionelle mængde af talent, som de oser af, har siden deres selvbetitlede 2014-debut været en cocktail, der altid byder på noget nyt og spændende.

Er man typen, der har holdt øje med bandet på det seneste, har man kunnet lade sig fornøje med den dansable 80’er-sjæler ”All That You Want” og den drømmende skæring ”Electricity”, der også er titlen på deres kommende album. Nu, godt og vel en måned inden Electricity skal udkomme, har vi så tredje single ”Protection From Evil”, hvor sangerinden Eno Williams-Uffort viser sig selv fra en væsentligt vildere side.


Væk er de skønne vokalfraseringer og de lækre melodier, og i stedet er vers og omkvæd leveret som en spoken-word opsang. Med Hot Chip som producer bag nummeret er det stadig tydeligt at høre ISM’s afrobeat-inspirerede lyd, men her er det alligevel blevet drejet over i en slags dancepunk, som LCD Soundsystem ville have produceret. Da størstedelen af teksten er på, hvad jeg går ud fra er nigeriansk, kan jeg intet sige om indholdet, men Williams lyder til ihærdigt at ville ud med noget på nummeret.

Musikvideoen er en minimalistisk og kaotisk blanding af æstetiske udtryk. På én og samme tid fremhæver videoen de vestafrikanske rødder, der er essentielle for ISM, samtidig med at alle folk, undtagen Williams, virker underligt løsrevne. Det er en bemærkelsesværdig video, til en stærk single!

Længe skal man heldigvis ikke vente endnu, da Ibibio Sound Machines Hot Chip producerede album Electricty udkommer den 25. marts.


LÆS OGSÅ: Primadonna-rapperen Josie Amadonna annoncerer koncerter

ANNONCE