Nyhed

VIDEO: Caroline Polachek på dekadent vinferie i det hinsides

GAFFA.dk - alt om musik

Med ”Billions” viser Polachek endnu engang, hvor musikalsk bredtfavnende hun kan være.

Amerikanske Caroline Polachek har på blot få år cementeret sit navn som én af de karakterer, der er værd at holde øje med i det moderne poplandskab. I 2021 bød hun ikke på meget nyt fra sig, men hun smed alligevel en solid popskæring i form af ”Bunny Is A Rider” og var med Christine & the Queens inde over Charli XCX’s storladne stadionpopnummer ”New Shapes”.

På ”Billions” er det en anden side af Polachek, vi får lov at møde. Væk er de dansevenlige basgange og fængende popmelodier, og i stedet bliver lytteren mødt af opbrudt triphop-produktion og tekst såvel som en vokallevering, der lyder, som var det fra en anden verden. Nummeret besidder en drømmelignende sensualitet over sig, der ender ud i en fantastisk crescendo med hjælp fra det berømte Trinity-kor.


I videoen ser vi også Polachek vandre rundt i et dekadent og udefineret mørke. Her bliver friskplukkede vindruer trampet på med hvide designerstøvler, badeværelset svæver på uforklarlig vis, og en gruppe børn beundrer Polachek som en spirituel profet. Denne surrealistisk drømmende kvalitet lader sig altså også udspille i videoen her.

For nogen vil den her retning måske ikke være helt ude af det blå, var man én af dem, der hørte Polacheks gæsteoptræden på ”Long Road Home” fra Oneothrix Point Nevers 2020-album. ”Billions” bliver nemlig udgivet som en dobbeltsidet single, med en genindspilning af ”Long Road Home”. Angiveligt er singlen fra Polacheks kommende album, der endnu ingen udgivelsesdato har.

LÆS OGSÅ GAFFAs sekstjernede anmeldelse af Polacheks debutalbum Pang.


ANNONCE