Nyhed

VIDEO: Porridge Radio opfører et ængsteligt tilfælde som en gymnasiemusical

GAFFA.dk - alt om musik

Porridge Radio udgiver første single ”Back to the Radio” fra deres kommende album.

Den britiske post-punk-scene har over de sidste fem-seks år blomstret frem med masser af bands, der genopliver denne dels depressive, dels udadreagerende lyd. I 2020 så vi Brighton-baserede Porridge Radio brage ind på scenen med deres anmelderroste debutalbum Every Bad.

To år senere gør bandet nu klar til at udgive det opfølgende album med titlen Waterslide, Diving Board, Ladder To The Sky, der udkommer den 5. maj via pladeselskabet Secretly Canadian.


I forbindelse med udgivelsen af denne nye single har frontpersonen Dana Margolin også skrevet et par ord om singlen via Instagram:

"Jeg skrev ”Back to the Radio” i slutningen af 2019 (...) Sangen groede ud af ensomhed og et stærkt ønske om at stikke af uden at vide, hvad jeg ville løbe fra. Den handler om svær platonisk kærlighed, det at være i et band og det at være overvældet. For mit vedkommende besidder nummeret en stærk følelse af katarsis. En følelse af at give slip og lade det feje benene væk under én.

Ceremoniel og katartisk er passende ord at knytte til singlen og de tre intense minutters opbygning, den byder på. Med en instrumentering og vokallevering, der blot bliver mere og mere kaotisk og hjerteskærende, bliver man for alvor sat i Margolins fortvivlede sted. I musikvideoen, som du kan se ovenfor, ser vi også Margolin og kompagni opføre, hvad der minder om en gymnasiemusical, hvor Margolin løbende bliver mere og mere tårevædet og animeret i både mimik og kropssprog.


Til dem, der skal se Porrdige Radio på Loppen i København den 5. marts, er der klart noget at glæde sig til.

LÆS OGSÅ: Tidligere Cocteau Twins-frontkvinde udgiver musik for første gang i 13 år

ANNONCE