Nyhed

20 ÅR SIDEN I DAG: Peter Sommers første udspil fylder rundt

GAFFA.dk – alt om musik

Superjegs Alt er ego runder et skarpt hjørne

I dag er det præcis 20 år siden, den danske duo Superjeg udgav deres første album, Alt er ego. Albummet var det første udspil, hvor man kunne høre Peter Sommer i rollen som sanger og sangskriver.

Superjeg bestod desuden af guitarist og medkomponist Carsten Valentin Lassen. Alt er ego fik fine anmeldelser, også i GAFFA, og gav bandet et mindre radiohit med "Ultralight", hvor Peter Sommer sang duet med Lise Westzynthius, som han også dannede privat par med i en årrække og har en søn med.


GAFFAs anmelder Jan Opstrup Poulsen skrev blandt andet om albummet: "Superjegs debut er en af de sjældne udgivelser, der får én til at opretholde sin barnetro på, at dansksproget musik til stadighed kan udvikle og forny sig." Læs hele anmeldelsen her.

Albummet indeholder også sangen "8-6-6-0", som var den første sang, Peter Sommer nogensinde skrev, og som han senere genindspillede i en mere uptempo version på sit andet soloalbum, Destruktive vokaler fra 2006, hvor den blev et hit og siden har været fast indslag til hans koncerter.

Alt er ego er produceret af Nikolaj Nørlund og blev udgivet på dennes nystartede pladeselskab, Auditorium. Året efter udkom Superjegs andet og sidste album, Øst/Vest, der var inddelt i en rocket og en elektronisk halvdel.


Herefter giv Superjegs medlemmer i al venskabelighed hver til sit, og Peter Sommer udsendte i 2004 sit første soloalbum, På den anden side, der gav ham et stort hit med "Valby Bakke" – og resten er historie, som man siger. Sommer har siden udgivet yderligere fem soloalbum med nye sange, et album med genindspilninger af ældre numre i afdæmpede udgaver og to plader med Simon Kvamm under aliaset De Eneste To.

Det andet Superjeg-medlem, Carsten Valentin Lassen, udgav i 2006 soloalbummet Chancernes Allé under navnet Valentin, men har ellers primært arbejdet som grafisk designer.

Til september har Aveny-T premiere på Peter Sommer-teaterkoncerten I morgen er alt muligt, og Sommer har også et nyt album på vej.


LÆS OGSÅ: Peter Sommers sange bliver til teaterkoncert – med ham selv som medvirkende

Hør "Ultralight" – musikken er i øvrigt pt. ikke at finde på Spotify:


ANNONCE