Nyhed

Bent Fabricius-Bjerre får opkaldt en plads efter sig på Frederiksberg

GAFFA.dk – alt om musik

Københavns Kommune havde reserveret navnet og spændte derfor ben for Frederiksberg Kommunes ønske om at navngive en plads efter Bent Fabricius-Bjerre.
 

I fremtiden bliver det muligt at krydse Bent Fabricius-Bjerres Plads, når man besøger Frederiksberg Kommune.

På et møde i Magistraten har politikerne mandag aften således godkendt en indstilling om at navngive en plads eller vej efter den folkekære komponist, der gik bort i sommeren 2020, 95 år gammel.

Det oplyser Jan E. Jørgensen (V), der er rådmand i Frederiksberg Kommune, og som står bag forslaget, til TV 2 Lorry.


- Der bliver navngivet en plads efter Bent Fabricius-Bjerre, men hvor eller hvornår, det har vi ikke besluttet, siger han til TV 2 Lorry.

Ønsket om at opkalde en lokalitet på Frederiksberg efter Bent Fabricius-Bjerre er langt fra tilfældig.

Bent Fabricius-Bjerre er nemlig født på Frederiksberg og boede indtil juli 1945 flere forskellige steder i kommunen.


Selvom politikerne på Frederiksberg nu har godkendt forslaget, så har man endnu ikke lagt sig endeligt fast på, hvor eller hvornår man vil kunne finde et vejskilt med komponisten, der blandt andet er kendt for at stå bag de berømte temaer til "Olsen Banden" og "Matador".

Jan E. Jørgensen fortæller til TV 2 Lorry, at der er flere muligheder i spil.

Det skyldes blandt andet, at der er lidt af et vejnavnspuslespil, der skal gå op.


Kommunens politikere har tidligere besluttet, at en af kommunens pladser skal navngives John Winthers Plads efter den tidligere konservative borgmester fra 1978 til 2000.

Tidligere har Solbjerg Plads, der ligger centralt ved Copenhagen Business School bag Frederiksberg Centret, været prioriteret til den navngivning.

Men i december 2020 besluttede kommunalbestyrelsen, at navnet i stedet skulle pryde det planlagte byrum vest for kommunens rådhus.


Dermed er vejskiltet ved Solbjerg Plads altså blevet ledig. Og netop Solbjerg Plads er da også venstrepolitikerens egen favorit.

- Jeg vil allerhelst have, at vi opkalder pladsen bag Frederiksberg Centret efter Bent Fabricius-Bjerre. Det skyldes, at der er højtalere nede i jorden, så vil de jo kunne spille hans numre engang imellem, siger Jan E. Jørgensen til TV 2 Lorry.

Det har dog ikke været uden udfordringer, at Frederiksberg Kommune kan opkalde en vej eller en plads efter musikeren.


Da forvaltningen i august 2020 forsøgte at reservere navnet Bent Fabricius-Bjerre i Danmarks Adresseregister, stødte man således på et mindre problem.

Her viste det sig nemlig, at Københavns Kommune havde reserveret navnet og dermed spændte ben for ønsket.

Derfor krævede det, at Vejnavnenævnet i København først godkendte, at reservationen bliver videregivet til Frederiksberg.


Den godkendelse er i mellemtiden nu faldet på plads, det samme er det politiske flertal, som nu blot mangler at beslutte, hvor og hvornår vejnavnet skal hænges op på Frederiksberg.

LÆS OGSÅ: Musikere hylder Bent Fabricius-Bjerre på turné

ANNONCE