Nyhed

Her er de mest solgte plader i USA i 2021 – førstepladsen er ikke stor i Europa

GAFFA.dk – alt om musik

År 2021 er nu fortid, og i den anledning er listen over de mest solgte album i USA i året, der gik nu til skue. Førstepladsen er dog ikke et navn, der er på alles læber uden for USA.

Vi har rundet et hektisk år af, der har budt på en række større udgivelser fra velkendte ansigter i musikkens verden. Heriblandt husker man den helt store breakout-plade fra Doja Cat, Drakes og Kanye Wests album-duel, der delte vandene, og Olivia Rodrigos debutalbum og Billie Eilishs andet album, der begge satte en tyk streg under de to popstjerners status i musikbranchen.

Og minsandten om vi ikke også sluttede året af med en af denne generations største stemmer, nemlig Adele, der med albummet 30 markerer hendes fjerde album, hele seks år efter hendes tredje udkom.


Bortset fra Kanye West befinder ovennævnte musikere sig alle i top 10 over de mest solgte album i USA i året 2021. Nedenunder er listen over de 10 største albums fra det forgangne år, opgjort af Hits Daily Double, og her gør førstepladsen sig specielt bemærkelsesværdig.

1. Morgan Wallen - Dangerous: The Double Album

2. Olivia Rodrigo - Sour


3. Drake - Certified Lover Boy

4. Pop Smoke - Shoot For The Stars, Aim For The Moon

5. The Kid LAROI - F*ck Love


6. Adele - 30

7. Justin Bieber - Justice

8. Doja Cat - Planet Her


9. Dua Lipa - Future Nostalgia

10. The Weeknd - After Hours

“Morgan Wallen?” spørger du muligvis, mens du så småt overvejer at lytte til en af hans sange på den nærmeste streamingtjeneste, hvorefter du hurtigt vil blive mødt af en rendyrket country-pop-lyd. Vi skal ikke underkende, at Morgan Wallen er en særdeles succesfuld artist. Dog synes det ikke, at han fylder meget i den internationale musik-diskurs sammenlignet med andre artister på listen. I England toppede albummet på en 77. plads.


Det tyder på, at Morgan Wallen, der fik sin start i 2014 i det amerikanske tv-show The Voice, må have en ret så stor fanskare bag sig. Hans albumsalg løb som den eneste musiker op i over tre millioner enheder i USA i 2021. Det er en stor bedrift for sangeren, der også har haft et tumultarisk år, da han blev filmet råbe racistiske bemærkninger, hvorefter flere radiostationer undlod at spille hans musik – han blev dog taget til nåde flere steder efter at have undskyldt. Man må dog også antage, at nogle dygtige markedsføringsfolk sidder bag den storslåede succes, som musikeren har set. Albummets udgivelsesdato kan såvel også have relevans for dens førsteplads, da det udkom tidligt i januar sidste år.

Bemærkelsesværdigt er det dog også, at for første gang i historien er der intet New Rock- eller Metal-album, der befinder sig på den berømte top 200-liste.

The Weeknd’s After Hours og Dua Lipas Future Nostalgia fortjener også en anerkendelse for deres vedvarende succes, da begge disse albums blev udgivet i 2020.


LÆS OGSÅ: Her er de mest solgte og streamede plader i England i 2021

Hør lidt Morgan Wallen:


ANNONCE