Nyhed

Rapperen Conway the Machine kommer til Danmark for første gang

GAFFA.dk – alt om musik

Optræder på Stagebox lørdag den 2. april

New York-rapperen Conway the Machine giver sin første koncert i Danmark, når han optræder på det relativt nyåbnede københavnske spillested Stagebox på Refshaleøen lørdag den 2. april.

Rapperen stammer fra Buffalo, New York’s East Side, og fik succes efter at have været udsat for et næsten dødeligt skyderi i 2012. Ved at forene hårde tekster med en dyster levering blev rapperen et navn på New Yorks undergrundsscene og underskrev en aftale med Eminems pladeselskab Shady Records i 2017. 


Sammen med sin bror og co-rapper Westside Gunn samt kollegaen Benny the Butcher grundlagde han inden da pladeselskabet Griselda Records, som blev en markant medspiller under genopblomstringen af grime-rap i New York i slutningen af 10'erne. Her udgav han sit solo-debutalbum From King to a God i 2020 efter en række mixtapes og samarbejdsprojekter.

Den i dag 39-årige rapper med fødenavnet Demond Price begyndte at indspille i en alder af 15 år, og arbejdede oprindeligt under navnene Loose Cannon og Killa Angel, inden han tog kunstnernavnet Conway the Machine.

Hans hiphop-ambitioner kom i fare i 2012, da han blev offer for et næsten dødeligt skyderi, hvor lægerne forudsagde lammelse fra halsen og ned som det mest sandsynlige resultat. Han "nøjedes" dog med at få stillet diagnosen "Bells parese", en permanent lammelse i ansigtet. I stedet for at skjule dette gjorde han det til en del af sit kunstneriske udtryk med en mere ildevarslende levering og uhyggeligere produktion for at komplementere hans nu langsommere flow, hvor tekstuniverset kredser om vold og gadeliv.


Billetsalget begynder på Billetlugen fredag den 21. januar klokken 16.

LÆS OGSÅ: MÅNEDENS SPILLESTED: ”Vi har med Stagebox skabt et spillested på musikkens præmisser”

 Varm op med singlen "Piano Love" fra 2021:


v>
ANNONCE