Nyhed

Aarhusiansk metalforening, der står bag anerkendt metalfestival, går konkurs

"Det er ikke just en besked, vi ønsker at melde ud, om end den desværre er nødvendig"

Den aarhusianske forening Metal Royale, der står bag den årlige festival i Aarhus "Royal Metal Fest" går konkurs. 

Det skriver de i en pressemeddelelse. 

"Vi har som forening måtte gå meget igennem; noget som har sat os i en meget svær situation økonomisk og ikke mindst personligt," starter formand Christian Jakobsen ud i pressemeddelelsen. 


Han forklarer efterfølgende i et længere brev, at der er flere årsager til, at foreningen nu går konkurs. Først og fremmest forklarer Christian Jakobsen, at mange bestyrelsesmedlemmer valgte at gå af i 2020. 

"I maj/juni 2020 afholdt den tidligere bestyrelse ekstraordinær generalforsamling, hvor fire ud af fem medlemmer valgte at gå af. Dette var et for stort skifte fra en meget rutineret og homogen ledelse, til en ledelse, som skulle overtage et stort arbejde, stable et fungerende samarbejde på benene, samtidig med, at det udadtil så uforandret ud. Vi oplevede desværre også, at vores daværende formand måtte melde sig ud af foreningen grundet sygdom," fortæller formanden, inden han fortsætter:

"Det efterlod os i en periode i et tomrum, hvor undertegnede som næstformand måtte tage over. I det hele
taget har hele perioden fra stiftelsen af den nye bestyrelse frem til nu, været noget tumultarisk. Vi har
manglet dyrebar viden og erfaring, for at kunne opretholde det niveau, vi mener, byen fortjener, fra os som
forening og festival. En del af forklaringen er også coronaen, som har ramt os alle og gjort det meget svært
at drive festival på mange punkter."


Økonomisk pres 

En anden ting, der er med til at Metal Royale nu må trække stikket, er økonomiske omstændigheder i forbindelse med booking. Her forklares, at foreningen kun tre uger før årets festival fandt ud af, at foreningens tidligere booker, uden at fortælle det videre, havde lukket en aftale med et stort og omkostningsrigt navn, hvoraf halvdelen af beløbet kun var betalt. 

"Desuden var der andre aftaler, hvor et band som ikke har optrådt, fik et depositum, og en tredje aftale med et mindre band. Alle ovennævnte eksempler blev vi oplyst om cirka tre uger før festivalen i 2022. Hvad angår
budgettets fastlæggelse, havde daværende booker fastlagt et noget højere budget end tidligere. Hertil undlod
han at fortælle vores nuværende booker, at budgettet ikke kun var til bookings af bands, men også til
betaling for hotelværelser," fortæller Christian Jakobsen. 


Derudover har parametre som nye samarbejdspartnere og manglende billetsalg sat sine spor hos foreningen. I 2022 var der godt nok en større tilslutning til lørdagens festivaldag, men det overordnede salg af partoutbilletter faldt med 66 procent. 

Ekstremt svært at komme med denne melding 

Slutteligt i pressemeddelelsen konkluderer Christian Jakobsen, at alle disse parametre har tvunget dem til konkurs. 


"I tiden siden afholdelsen af festivalen i april 2022 har vi kæmpet for at holde skuden oven vande, men uden held. Derfor har vi over for vores kreditorer meddelt, at vi desværre går konkurs. Det skal ikke være nogen
hemmelighed, at det har været ekstremt svært at komme med den melding," fortæller Christian Jakobsen. 

"Vi går nu ind i en dialog med en advokat som skal behandle vores konkurs. Derefter er planen, at foreningen opløses. Vi er meget kede af det, da Aarhus er en fantastisk by med et fantastisk metalmiljø. Byen har brug for en festival til at binde byen endnu bedre sammen. Men for nu er det desværre et farvel og tak for alt fra Metal Royale," lyder den triste melding til sidst i pressemeddelelsen. 

 


ANNONCE