Nyhed

Brexit: Bookinger af britiske acts på europæiske festivaler er faldet med 45 procent

Antallet af britiske acts, der optræder på europæiske festivaler, er ifølge ny forskning faldet med næsten det halve efter Brexit

Kampagnegruppen Best For Britain - som "skubber på for tættere relationer til Europa og verden" - delte tallene torsdag den 21. juli. De viste, at antallet af britiske kunstnere, der skulle optræde i Europa som en del af dette års festivalsæson, var faldet med 45 procent sammenlignet med 2017-2019 (før Brexit).

Naomi Smith, administrerende direktør for Best For Britain, fortæller om resultaterne:

-The Beatles har skabt deres navn i Europa, og det er på turné, at mange musikere får de formative oplevelser og publikum, de skal bruge for at komme i gang. Med deres dårlige Brexit-aftale har vores regering ikke kun frarøvet nye britiske talenter disse muligheder i udlandet, men har også fået internationale aktører til at tænke sig om to gange, før de inkluderer Glasgow eller London på deres europæiske turnéer.

Administrerende direktør for Incorporated Society of Musicians og UK Trade and Business Commissioner, Deborah Annetts, tilføjer: 

- Tidligere vidner til vores kommission har beskrevet, hvordan, hvis du er en festivalarrangør i Barcelona, ​​der har brug for at udfylde en sidste-øjebliks-plads, britiske bands vil være nederst på listen, på grund af nye barrierer skabt af denne fejlagtige Brexit-aftale. Den, der ender med at erstatte Boris Johnson, må forpligte sig til at fjerne dette unødvendige bureaukrati, som kvæler velstanden og kreativiteten hos den næste generation af britiske musikere, lyder det fra Deborah Annetts. 

 

ANNONCE