Nyhed

Se trailer til ny film om David Bowie

Instruktør Brett Morgen, tidligere kendt for Kurt Cobain-biografien "Cobain: Montage Of Heck", har samlet tusindvis af timers arkivoptagelser fra David Bowies optrædener

For det meste vil filmen handle om uudgivet materiale, som Brett Morgen har gravet frem i løbet af fire år, oplyser NME.

David Bowies arvinger har tidligere bekræftet oplysningerne, og at filmen vil være færdigproduceret inden længe. Den beskrives som en spillefilm, koncertdokumentar og "eksperimentel filmisk odyssé". Filmens titel Moonage Daydream er taget fra sangen af ​​samme navn fundet på albummet The Rise And Fall Of Ziggy Stardust And The Spiders From Mars, som fejrede sit 50 års jubilæum i år.

"Det femte studiealbum af den britiske musiklegende bød på en rockopera i form af et konceptalbum, hvor rumvæsenet Ziggy var blevet sendt til vores planet som en glam-rockende frelser i nød før den forestående apokalypse", skrev GAFFAs skribent om albummet tidligere på året. 


I en pressemeddelelse beskrives filmen som "et projekt, der viser, hvordan Bowie arbejdede på flere felter, ikke kun inden for musik og film, men også med dans, maleri, skulptur, lyd- og billedcollage, manuskriptskrivning, skuespil og teater."

Det fremgår også af pressemeddelelsen, at Brett Morgen har fået fri adgang til Bowies personlige arkiver og masteroptagelser, for at lave en film, der "tager publikum med på en rejse gennem Bowies kreative liv". Filmen kommer i biografen til efteråret, og du kan se en trailer til den herunder:

 

David Bowies liv er tidligere blevet skildret på det store lærred. 2020-filmen Stardust handler om Bowies liv i 70'erne før hans gennembrud. Det britiske ikon spilles af landsmanden Johnny Flynn. I modsætning til Moonage Daydream tog Bowies arvinger dog afstand fra begge produktioner og forbød filmskaberne at bruge kunstnerens musik. Filmen blev også slagtet af både fans og kritikere.


 


ANNONCE