Nyhed

Troels Trier overlever hjertestop

Den 82-årige Røde Mor-veteran er i bedring efter blodprop og hjertestop i sidste uge

I 2019 indledte den i dag 82-årige, danske rocklegende og billedkunstner Troels Trier et livecomeback, som - efter en ufrivillig afbrydelse på grund af COVID19 - har bragt Trier rundt i det meste af landet med et veloplagt one man show med sange fra hele karrieren.

Det er således kun tre måneder siden, at GAFFA uddelte fem stjerner til en "veloplagt veteran i intime rammer," da Trier besøgte spillestedet Dexter i Odense og medbragte klassikere som "Grillbaren", "I emhættens skær" og "Fuglen over Rio Grande".

Fredag skulle Trier have optrådt i Rudkøbing. Dagen inden - i torsdags - blev han imidlertid ramt af en blodprop, som resulterede i et hjertestop. Heldigvis overlevede Trier, og er i skrivende stund i bedring på Odense Universitetshospital.

Begge dele fremgår af en video, som blev delt på Triers Facebookside tirsdag. Her taler Trier til sine følgere fra hospitalssengen:


"I torsdags døde jeg og blev så kørt her til OUH, som det hedder og blev genoplivet, og nu ligger jeg her i de her paradisiske omgivelser og bliver serviceret af venlige, smukke englelignende væsener, der går rundt og giver mig mad og danskvand med citrus og måler mit blodtryk ustandseligt," lød det fra en øjensynligt veloplagt Trier, som tilføjede:


"Desværre må jeg skuffe folk med at sige, at der er ikke noget med lys for enden af tunnelen."

LÆS OGSÅ: Røde Mor har givet sin sidste koncert

Troels Trier var frontfigur i det satiriske, politiske rockband Røde Mor i 1970'erne. Gruppen debuterede med ep'en Johnny gennem ild og vand i 1971 og satte punktum med livealbummet Sylvesters drøm seks år senere. 


I løbet af 70'erne udgav Trier også en række plader i eget navn, herunder Rosa (1974), Larsbjørnsstrædes vinduer (1975), Kys Frøen (1977) og Dukkehuset (1978). I firserne opnåede han stor succes som satirisk dansktopduo sammen med hustruen Rebecca Brüel.

ANNONCE