Nyhed

R. Kelly kommer i fængsel – i lang tid

Den 55-årige r&b-stjerne er blevet idømt 30 års fængsel

Højt at flyve, dybt at falde for den 55-årige “I Believe I Can Fly”-sanger R. Kelly.

Siden 90’erne har sagerne om seksuelt misbrug, kidnapning og menneskehandel af unge piger og kvinder floreret og taget til omkring R. Kelly. Nu er han blevet idømt 30 års fængsel. 

Tilbage i september 2021 blev han kendt skyldig i alle ni sigtelser, der blandt andet lød på menneskehandel, seksuelt misbrug af børn samt organiseret kriminalitet. Her godt syv måneder senere har han så fået sin straf.

Ved domsafsigelsen i New York lagde dommeren Ann Donnelly vægt på sangerens brug af sex som våben. “Du lærte dem, at kærlighed er slaveri og vold,” lød det blandt andet fra dommeren ifølge BBC.

R. Kellys advokater har allerede sagt, at de vil appellere dommen, da de mener, at straffen er for hård. Dette begrunder de med, at r&b-sangeren selv har været udsat for misbrug i barndommen, hvilket ifølge advokaterne skulle være grunden til hans hyperseksualiserede adfærd.

Sagen, der har kørt i New York er dog langt fra den eneste sag, R. Kelly kan dømmes i. Lignede sager venter i Minnesota, Chicago og Illinois, hvor også anklager om børneporno og om at have modarbejdet myndighedernes opklaring af sagen rettes mod den 55-årige sanger.

R. Kelly blev verdenskendt i 1990’erne med hittet “I Believe I Can Fly” og sexede sange om de ting, der foregår uden tøj på, såsom “Ignition” fra 2002, der i dag har mistet al sin charme og kækhed.

ANNONCE