Nyhed

Slut med Danish Music Awards på TV2

Folkene bag Danish Music Awards ønsker at gå nye veje.

I over ti år har musikinteresserede seere kunne sætte sig foran TV’et og følge med, når dansk musiks ældste og mest prestigefyldte prisfest delte statuetter ud. Men nu er det slut.

Musikselskabernes brancheorganisation IFPI, der står bag Danish Music Awards (DMA), drømmer nemlig om at tage eventet i en ny retning, og det betyder et farvel til TV2 og flow-tv.

”Verden er på en og samme tid blevet mere fysisk og mere digital. Vi elsker at mødes om musikken – uanset om den kommer fra en festivalscene eller en højtaler på en ladcykel. Samtidig bevæger vi os hver især i nogle digitale verdener, som matcher vores egne musikalske interesser. Begge de tendenser vil vi gerne favne under DMA-paraplyen. Derfor har vi også valgt at tænke i nye retninger med DMA,” udtaler Lasse Lindholm, der er kommunikationsdirektør i IFPI Danmark, i en pressemeddelse.

DMA har siden 1989 hyldet den mere kommercielle del af det danske kulturliv, og selvom formatet nu ændrer sig, så ønsker arrangørerne fortsat at fejre dansk musik.

Det nye DMA kommer blandt andet til at bestå af en eksklusiv branchefest med optrædener fra nogle af landets stærkeste artister, markant forøget tilstedeværelse på sociale medier samt en række musikrelaterede begivenheder i måneden op til DMA.

Om valget om at droppe det klassiske TV-format siger Lasse Lindholm:

“Vi har været glade for vores samarbejde med TV2, men udgifterne til en tv-produktion står slet ikke mål med de gevinster, musikbranchen i dag får ud af sin investering i flow-tv. Samtidig har vi nu virkelig mange digitale muligheder for at nå ud til musikinteresserede danskere. Dem har vi tænkt os at gøre brug af. Vi går nye veje, fordi vi over de kommende år har en ambition om at skabe en prisfest, som kan blive et nyt flagskib i international målestok. Og vi gør det, fordi danske artister har et tårnhøjt niveau, som fortjener at blive fejret, hvor deres publikum er”.

Prisfesten løber af stablen d. 3. november i København. I måneden op til prisfesten vil DMA samtidig blive en begivenhed på sociale medier og ved fysiske arrangementer med og om musik.

Herunder kan du se MØ’s optræden med nummeret “Brad Pitt” til det, der altså nu viser sig at være det sidste DMA-show på TV2:

ANNONCE