Nyhed

Spleen United annoncerer første nye single i 10 år

"Eat the Rich" er på gaden fredag, og der er mere på vej

Elektrorock/dance-gruppen Spleen United fortæller, at de fredag den 10. juni udgiver deres første nye single i 10 år. "Eat the Rich" er titlen, og der er tale om et hårdtpumpet, ravet nummer, som bandet også spillede på weekendens NorthSide Festival.

”Spleen United er flyvende! Og ja, vi har mere på vej…” udtaler gruppen i en pressemeddelelse.

Spleen United blev dannet i Aarhus i 2003 og har udgivet tre roste og velsælgende album. Debuten Godspeed Into the Mainstream fra 2006 solgte guld, opfølgeren Neanderthal fra 2008 gik direkte ind som nummer et på den officielle danske salgsliste og har ligeledes solgt guld, mens bandets tredje album School of Euphoria fra 2012 modtog en GAFFA-Pris og en Danish Music Award.


Spleen United har desuden markereret sig som et stærkt livenavn, der på flere større Danmarks-turnéer har bragt bandet forbi et udsolgt KB Hallen, SCC Aarhus, Roskilde Festival samt Grøn Koncert og NorthSide Festival. Sidstnævnte festival gæstede Spleen United i 2013 til en sagnomspunden koncert, hvor gruppen smadrede deres instrumenter og afsluttede med ordene: "Spleen United holder pause på ubestemt tid".

Der kom til at gå seks år, inden bandet vendte tilbage, denne gang til en meget rost koncert på Roskilde Festivals Arena-scene. I mellemtiden udgav sanger og sangskriver Bjarke Niemann en ep og et album og turnerede med et nyt, musikalsk lidt lysere projekt, Lightwave Empire, hvor Spleen United-medlemmet Kasper Nørlund også var med noget af tiden.

Spleen Uniteds comeback-show på Roskilde blev fulgt af flere koncerter i efteråret 2019, og der var også planlagt koncerter i foråret 2020, men disse måtte aflyses grundet coronapandemien, og først denne sommer er Spleen United vendt tilbage til livescenerne. De kunne også opleves forrige weekend til Jelling Musikfestival i byen, hvor flere af medlemmerne har rødder, ligesom de optræder på Tinderbox, Musik i Lejet, Smukfest og Wonderfestiwall.


Til efteråret kan Spleen United opleves på Posten i Odense 10. november, 11. november i KB Hallen og 12. november i Aarhus Congress Center. 

Spleen United består i dag af samme besætning som på deres to første album, nemlig Bjarke Niemann (vokal), Gaute Niemann (bas), Kasper Nørlund (synths), Rune Wehner (synths) og Jens Kinch (trommer).

GAFFAs anmelder var i øvrigt begejstret for koncerten på årets NorthSide.

LÆS OGSÅ: Spleen United vendte tilbage som nattens konger


ANNONCE