Nyhed

The Brian Jonestown Massacre giver dansk koncert

Det særdeles produktive rockband kan opleves i Amager Bio den 19. februar 2023.

Det særdeles produktive rockband kan opleves i Amager Bio den 19. februar 2023.

Navnet, der i sig selv er en dobbelt kulturreference til Rolling Stones-grundlægger Brian Jones og masseselvmordet i Jonestown i 1978, dækker meget godt Anton Newcombes postmodernistiske psych-rock-projekt.

Siden starten i 1990’ernes San Fransisco har The Brian Jonestown Massacre udsendt over 20 album samt en stor portion singler, ep’er, livealbum, kompilationsalbums med mere. Listen over bandets skiftende medlemmer er så lang, at den har fået sin egen separate Wikipedia-side, med undtagelse af Anton Newcombe, der har stået i front hele vejen.  


Nu kommer pastiche-bandet til Danmark, i følge med nye plader (ja, i flertal). Under pandemien mødtes Newcombe og diverse bandmedlemmer i deres studie i Berlin og indspillede over 50 sange, der nu er blevet annonceret til de to plader Fire Doesn’t Grow on Trees  og The Future Is Your Past, sat til at komme i sommeren og efteråret 2022. Newcombe har desuden brugt tiden på at lave musik til BBC-krimiserien ”Annika” sammen med Dot Allison (tidligere Massive Attack og One Down).

The Brian Jonestown Massacre fungerer som nævnt meget som en pastiche over musikken af deres helte. Det spænder fra psykedelisk rock over shoegaze til elementer af elektronisk. Sentressernes rock- og folk-ikoner som Bob Dylan, Rolling Stones, Velvet Underground, men også senere ting som My Bloody Valentine og Galaxie 500, har været med til at lægge navn og inspiration til plader som My Bloody Underground og Bringing It All Back Home – Again.

I forbindelse med udgivelsen af de nye plader drager bandet på en længere turné i USA og Canada og senere Europa. Her bliver vejen lagt forbi Amager Bio i København den 19. februar. Billetter kan købes lige her. 


LÆS OGSÅ: Opfordrer til boykot af Danmarksaktuelt band

ANNONCE