Nyhed

Endelig får iPhone en skærm, der aldrig slukker

Næsten alle Android-baserede enheder har en eller anden form for skærm, der aldrig slukker

Senere på året dukker næste generation af iPhones op, og meget tyder på, at de får en funktion, vi længe har set hos Android-enheder. Always-on Display, eller AoD, er velkendt og bruges blandt andet til at vise tiden, og om der er kommet beskeder ind på mobilen.

Nu mener onlinemagasinet Bloomberg, at den funktion vil komme sammen med næste version af Apples operativsystem til iPhones, iOS 16. Det falder sammen med lanceringen af næste model af deres iPhone og har været ventet længe hos mange brugere.

Men selvom den funktion er integreret i operativsystemet, skal vi ikke vente at ældre modeller får glæde af funktionen.


AoD er dog ikke helt ukendt for Apple, for de har gjort brug af den funktion på deres smarte ure, Apple Watch, siden serie 5.

Sammen med iPhone 13 indførte Apple også variabel opdateringshastighed på skærmen. Den starter i princippet på 1Hz og ender helt oppe på 120Hz, hvor sidstnævnte er genialt til spil og film.

Den laveste opdateringshastighed er dog endnu ikke anvendt på iPhone 13, men rygterne siger, at iPhone 14 vil være i stand til at gå helt ned til de mytiske 1Hz, og derved vil mobilen nærmest ikke bruge nogen strøm.


Det betyder, at det vil være muligt at vise f.eks. klokken, vejret og notifikationer konstant på skærmen. Derved skal brugerne dels ikke kigge på en stor sort skærm, dels skal de ikke tænde mobilen for at se, hvad klokken er.

Apple afholder deres årlige udviklerkonference, WWDC, d. 6. til 11. juni, og her forventes de at offentliggøre deres nye operativsystem, og hvad det er i stand til.

LÆS OGSÅ: Netflix flytter ind hos Spotify


ANNONCE