Nyhed

Ny Elton John-dokumentar på vej

En ny dokumentar skal skildre Elton Johns liv og karriere fra begyndelsen til nu

Gode gamle Elton John er lige nu midt i gang med sin allersidste tour “Farewell Yellowbrick Road - The Final Tour”, der ifølge en artikel hos NME foregår delvist foran rullende kameraer. Bag dem står instruktør og dokumentarist R.J. Cutler og Johns mand David Furnish, som også selv er instruktør.

Til filmen Goodbye Yellow Brick Road: The Final Elton John Performances And The Years That Made His Legend har Cutler fået adgang til blandt andet Elton Johns dagbog samt et større arkiv med videomateriale fra de sidste 50 år af karrieren, men også nutidige optagelser af ham og hans familie. Der er ikke annonceret nogen udgivelsesdato, men det siges, at der vil være en ekslusiv biografpremiere, inden filmen udkommer på Disney+. Om projektet udtaler R.J. Cutler:

“Det er en stor ære, at David Furnish og jeg får lov til at lave det her intime og unikke blik på en af verdens mest lovpriste kunstnere. Som for så mange andre har Elton Johns musik haft stor betydning for mig i årtier, og det her er intet mindre end et karrierehøjdepunkt og privilegium.”

Furnish tilføjer: “Elton og jeg kunne ikke have fundet en bedre samarbejdspartner end R.J. Cutler til en film, der repræsenterer mere end bare Elton karriere – det er hans liv. Fra the Troubadour til Dodger Stadium vidste vi, at R.J. ville hjælpe med at lede Eltons fortælling og dens mange lag på en måde, der føles autentisk og fremprovokerende. Vi er ekstatiske over at skulle arbejde sammen.”

R.J. Cutler begyndte sin karriere i filmbranchen som producer på filmen The War Room (1993) om Bill Clintons præsidentkampagne og har siden lavet dokumentarer om flere store personligheder som for eksempel Anna Wintour, John Belushi, Marlon Brando og senest Billie Eilish.

Siden starten i 2018 har Elton Johns turné været under en del udskydelser på grund af først corona og senere en hofteskade hos det 75-årige ikon. Herhjemme har det betydet, at den udsolgte koncert i Royal Arena blev udskudt fra 28. september sidste år til 5. juli 2023. Det er dog stadig muligt at få billetter til hans koncert i CASA Arena Horsens den 7. juni 2022. 

ANNONCE