Nyhed

GAFFA-Prisen-vinderne Jung: ”Det havde vi virkelig ikke regnet med”

GAFFA - alt om musik

Sidste års helt store GAFFA-prisvindere Jung gik heller ikke tomhændede hjem ved dette års prisuddeling. Den danske poprock-trio kan nemlig endnu engang kalde sig for Årets Danske Band.

Entusiasmen i Sigurd Boesens ansigt var ikke til at tage fejl af, da han ene og alene gik op på scenen for at modtage prisen for Årets Danske Band. For mens de resterende medlemmer er på en tiltrængt ferie, kunne Boesen fejre bandets flotte titel til GAFFA-Prisen 2022 i Aarhus. 

Vi har talt med Jung-guitaristen om prisen, året der gik, samt hvad vi kan forvente af bandet i den nærmeste fremtid.


Først og fremmest, tillykke med prisen for Årets Danske Band. Havde du en god aften i går?

- Tak, og det må man sige. Det havde vi virkelig ikke regnet med. Så det var jo en fornøjelse, at vi tog en pris med hjem. Det var virkelig dejligt.

Hvad vil du gerne sige til dem, der har stemt på jer?


- Først og fremmest, kæmpe tusind tak til alle dem der har stemt. Altså, det er jo det, man gør det for. Det er jo derfor, at vi udgiver musik. For at folk skal høre det. Og vi er bare virkelig taknemmelige for, at nogle tager sig tid til at gå ind og stemme.

Hvad har været højdepunktet for jer i 2021?

- Puha, der er jo mange nedslagspunkter, fordi vi har haft så sindssygt travlt. Vi har jo selvfølgelig skrevet vores andet album færdigt, og var jo egentlig også ude og spille en del i sommer. Men jeg tror måske, at højdepunktet var at stå i Royal Arena foran så mange mennesker, der sang med. Også bare efter Corona, altså det der med at få lov til at spille foran så mange mennesker, det har bare været virkelig fantastisk.


Hvordan var det at få den respons på jeres nye musik og at komme ud og spille det for jeres fans?

- Det var så fedt og meget rørende. Det er jo altid spændende, især med andet album. Kunne de samme folk, der kunne lide det første album, også lide det nye? Så vi var også mega spændte. Men det var en kæmpe forløsning at se folk synge med på Forfra Forbundet. Det var bare virkelig rart.  

Hvad har været lavpunktet for jer i 2021 – ud over coronaen generelt?


- Ja, altså heldigvis nåede vi jo lige at færdiggøre vores arena-tour, men det var jo virkelig på et hængende hår. Men hvad fanden har været lavpunktet? Det har været et ret vildt år, så det er jo næsten svært at finde på et. Vi har haft rigtigt meget at se til, også med at navigere i pladeudgivelse og arena-tour og sangskrivning. Det har kostet lidt, så vi har taget en lang ferie. Men vi har simpelthen haft brug for lige at puste ud lidt. Så lavpunktet har måske været, at det til tider har været lidt for travlt. Men altså i den her branche skal man bare heller ikke klage over at have travlt.

Hvad skal I lave i 2022?

- Vores planer er, at vi skal ud og spille over hele Danmark til sommer på alle de festivaler, som vi ikke har været på endnu. Så det glæder vi os bare fucking meget til. Og at komme ud og møde alle folk og selv at være på festival igen. Jeg tror det bliver en kæmpe forløsning, både for alle bands og artister, men også for publikum. Så det er det primære, vi skal. Og så skal vi i gang med at skrive noget ny musik. Vi skal helt sikkert tilbage i studiet, og det bliver også rigtigt dejligt.


LÆS OGSÅ: GAFFA-prisen-vinder Drew Sycamore: "Det var så vildt at få lov til at gå derop igen og igen"

ANNONCE