Nyhed

ILDSJÆL: Ankerstjerne møder Alex Høgh – “Jeg havde fire måneder i helvede"

GAFFA.dk – alt om musik

Så er der landet en ny episode af podcasten Ildsjæl, hvor produceren, rapperen, sangeren og sangskriveren Ankerstjerne inviterer danske ildsjæle ind til en snak om deres passion og skabertrang, som de har fomået at gøre til deres levebrød.  

I den nyeste episode af podcasten Ildsjæl møder Ankerstjerne og hans medvært, musiker og producer Ole Bjørn, den verdenskendte skuespiller Alex Høgh, der i den grad har mange bolde i luften – og mestrer denne kunstart.

Alex Høgh er en vaskeægte ildsjæl. Han er skuespiller, fotograf, iværksætter og ambassadør for Ungdommens Røde Kors.


Som barn var Alex en kreativ og fantasifuld dreng med krudt i røven. Heldigvis sendte hans mor ham af sted til det lokale teater, hvor hans åbenlyse talent fik ham optaget på Eventyrteatret. Her starter rejsen, der sidenhen har budt på blandt andet en rolle i julekalenderen Tvillingerne og Julemanden og studietid på Film og Medievidenskab på Københavns Universitet. Den store “gamechanger” blev dog åbenlyst rollen som "Ivar the Boneless" i den verdensomspændende successerie Vikings, som Høgh landede, imens han var studerende. Bøgerne skiftede han ud med manuskripter, kamptræning og et liv i Irland, der vendte op og ned på den unge skuespillers tilværelse.

Alex Høgh fortæller blandt andet om de oplevelser, han havde under optagelserne til Vikings, der både har været den største optur og nedtur i den unge ildsjæls liv.

Rollen som Ivar the Boneless var ikke kun en dans på roser. Jobbet var også stressende og krævende og samtidig præget af en stor uvished: “Det er konstrueret således, at hvis den sæson, der netop er blevet “aired”, hvis den ikke har fået nok seere, jamen så er det uvist, om vi får nye penge til at lave en ny sæson”, fortæller Alex Høgh.


LÆS OGSÅ: Alex Høgh Andersen om sin musiksmag: "Jeg har aldrig haft svært ved at anerkende god popmusik"

Det kolossale pres på Høgh var krævende og udmattende, og som konsekvens af lange og hårde arbejdsdage, uden plads til sygedage og restitution, kæmpede han med både mentale og fysiske udfordringer: “Jeg havde fire måneder i helvede, fordi jeg ikke fik lov til at restituere… Det udviklede sig til angst for at gå på arbejde. Jeg udviklede en voldsom spiseforstyrelse, hvor jeg tabte mig ni kg på 14 dage", fortæller Alex Høgh om den sidste tid på settet af Vikings

LÆS OGSÅ: Ankerstjerne møder Malte Ebert: "Vi fik et telefonopkald, der var som sendt fra himlen"


Det nye afsnit af Ildsjæl med Alex Høgh kan streames på alle platforme. Se og lyt til episoden nedenfor:

ANNONCE