Nyhed

ILDSJÆL: Ankerstjerne møder Lina Rafn - “Jeg ramte overliggeren for mit eget behov for opmærksomhed”

GAFFA.dk – alt om musik

Så er der landet en ny episode af podcasten Ildsjæl, hvor produceren, rapperen, sangeren og sangskriveren Ankerstjerne inviterer danske ildsjæle ind til en snak om deres passion og skabertrang, som de har fomået at gøre til deres levebrød. 

I dette afsnit af podcasten Ildsjæl møder Ankerstjerne og hans medvært, producer Ole Bjørn sangerinden Lina Rafn til en snak om musik, karriere, showbusiness, og hvad der har drevet hende frem i livet.

Lina Rafn er en ildsjæl. Hun er danser, musiker, sangerinde, sangskriver, producer og iværksætter.


Musikgruppen Infernal starter tilbage i 1997, hvor de med deres helt egen lyd får tilkæmpet sig en plads i musikbranchen, hvor de også bevæger sig ud over de danske landegrænser. De har 25 års jubilæum i år, og med seks albums på bagen, to millioner solgte enheder og kæmpe hits som “Kalinka”, “The Banjo Song” og “From Paris to Berlin”, så er Infernal efterhånde blevet en institution i sig selv. Derudover har Infernal også lanceret et rom- og ølbrand under navnene Infernal Rum og Infernøl.

Ambitiøs og disciplineret er nøgleord i forståelsen af Lina Rafns succes. Allerede fra barnsben var Lina passioneret og målrettet i sin tilgang til verden. Først var drømmen at blive professionel svømmer, hvilket dog blev skiftet ud med dansesko og kjoler med rhinsten. De spæde teenageår blev brugt på Britt Bendixens danseskole, hvor hun dansede shows og fik smag for at performe. 

“Stil mig nu op på den scene. Hvad skal du lave? Det finder jeg ud af”, fortæller Lina Rafn.


Omkring 15 års alderen møder hun Paw, der er en lidt nørdet og følsom fyr. De to bliver hurtigt venner over deres kærlighed til musikken. Og netop musikken fylder enormt meget for Lina Rafn, og allerede i en tidlig alder mærker hun tydeligt, hvor stor effekt musik har på hendes krop og følelser. I en snak med sin bonus-mor formulerede hun over for Lina, hvordan hun så forskellen på, hvordan folk lytter til musik:

“Det er, som om, at du og din far, I hører det i farver, og jeg kan kun høre det i sort/hvid.”

Kærligheden til musikken kastede også Lina ud på et X Factor-eventyr, der bød på en kæmpe opmærksomhed. Dertil fulgte dog også negative kommentarer og et enormt pres. Her udviklede hun migrænelignendesymptomer som et tegn på stress, der krævede ændringer i sangerindens liv.


LÆS OGSÅ: Ildsjæl: Ankerstjerne møder Magnus Millang - “Der er meget usikkerhed forbundet med faget”

Lyt og se podcasten i videoen nedenfor eller på diverse platforme gennem dette link.


ANNONCE