Nyhed

KONCERT-ANBEFALING: Synthpop fra den mørke skuffe

GAFFA.dk – alt om musik

Adult. og Plack Blaque kan opleves på Stengade 18. marts

Den 18. marts er der amerikansk synth ad flere omgange på Stengade. To bands, jeg har glædet mig til at se i lang tid, med fokus på den mørkere del af synthen. Begge bands ligger et sted imellem synthpop, industrial og techno.

Hovednavnet er duoen Adult., der siden slut-90'erne har bevæget sig imellem electroclash, postpunket synth og mere almindelig synthpop. Det nye album fra i år, Becoming Undone, er væsentligt mere abstrakt og trækker både på techno og Throbbing Gristle-agtig industrial og viser igen en gruppe, der kan genopfinde sig selv uden at give afkald på deres identitet. De har så meget styr på de maskiner og har en sjælden evne til at gøre konfliktoptrappende musik let at høre på.


Maskinerne er kantede og vokalen catchy, og jeg har en klar fornemmelse af, at det er musik, der kan overvælde live. Her kan de mange lag i trommerne og fraværet af egentlige melodier give den energi, der kan gøre en fredag euforisk. Det er ikke synthpop af den søde slags, der er langt mere attitude og farlige drugs i det mix her.

Før Adult. spiller Plack Blague, der iklædt læder og fuldt anonymiserende bondagewear er noget mere punkede og larmende med maskinerne. Jeg aner ikke, hvad man kan forvente sig af en koncert med dem, men det er energisk og sexet og ikke særlig venligt. 

Køb billetter her


Varm op med Adult.'s "Our Bodies Weren't Wrong" fra det nye album, Becoming Undone:

Og med Plack Blagues "Placktuality":


ANNONCE