Nyhed

Kritiseret event i Saudi-Arabien tilføjer flere superstjerner

GAFFA.dk - alt om musik

Blandt andre Axwell, The Black Eyed Peas og Chris Brown optræder i Saudi-Arabien senere på måneden

I december 2021 løb festivalen MDL Beast Soundstorm af stablen i den saudiarabiske hovedstad Riyadh, hvor flere svenske kunstnere som Rebecca & Fiona, Axwell, Adam Beyer, La Fleur, Salvatore Ganacci og Alesso var booket til at optræde.

Der blev imidlertid fremført kritik, da Saudi-Arabiens regime er kritiseret for alvorlige krænkelser af menneskerettighederne, og det blev kritiseret, at landets underholdningsmyndighed var med til at arrangere festivalen, oplyser DN. Landets regering anklages blandt andet for at straffe homoseksuelle med dødsstraf og for at have dræbt journalister, der var kritiske over for regeringen.

Efter denne kritik valgte Rebecca & Fiona at hoppe fra.

Axwell er dog atter aktuel som artist i Saudi-Arabien, da han skal optræde som DJ ved Formel 1 STC Saudi Arabian Grand Prix, hvilket finder sted den 26. og 27. marts. Konkurrencerne afholdes i Jeddah.

Axwell er en svensk producer, en tredjedel af dj-stjernetrioen Swedish House Mafia og er blevet nomineret til en Grammy fire gange. Axwell er opvokset i Lund og har haft en stor indflydelse på den elektroniske musikgenre, siden han udgav solopladen Feel The Vibe i 2004 og Watch The Sunrise i 2005, som blev udsendt gennem artistens eget pladeselskab Axtone Records. Sidenhen har han fået ny succes med Steve Angello og Sebastian Ingrosso i Swedish House Mafia.

Derudover er den amerikanske hiphop-pop-gruppe The Black Eyed Peas og r&b-sanger Chris Brown bekræftet som begivenhedens sidste bookinger. House-DJ R3hab er også blevet booket. 

LÆS OGSÅ: Black Eyed Peas giver dansk koncert

ANNONCE