Nyhed

Lady Gaga drager på Europaturné

GAFFA.dk - alt om musik

Koncerten i Stockholm bliver den eneste i Skandinavien

Lady Gaga præsenterer sommerturnéen The Chromatica Ball, som består af et begrænset antal koncerter. Udover de koncerter, som blev annonceret inden pandemien, er der tilføjet yderligere otte datoer til turnéplanen. Stadionturnéen starter den 17. juli i Düsseldorf i Tyskland, efterfulgt af koncerter i Stockholm, Paris, London, Toronto og flere koncerter i USA. Koncerten i Stockholm foregår den 21. juli i Friends Arena og er den eneste koncert, Lady Gaga giver i Skandinavien.

Turnéen lover vaskeægte popshows, og fans kommer for første gang til at høre det hitlistetoppende og Grammy-vindende album Chromatica live.

Oscar-, Golden Globe- og 12 gange Grammyvindende Lady Gaga er en verdenskendt artist. Hun har i sin karriere solgt 36 millioner eksemplarer af sine fem solo-studiealbum verden over og har over 60 milliarder streams. I 2008 udgav hun debutalbummet The Fame og kort tid efter kom ep'en The Fame Monster. Gaga fortsatte siden med det ikoniske album Born This Way i 2011. For at fejre 10-årsjubilæet for albummet udkom en nyudgivelse af originalalbummet, Born This Way The Tenth Anniversary, som indeholder nye fortolkninger af hendes klassiske sange og er fremført af store LGBTQIA+-musikere og -fortalere.

I 2013 udgav Gaga sit tredje soloalbum Artpop efterfulgt af Cheek To Cheek fra 2014, som hun lavede sammen med Tony Bennett. I 2016 kom hendes fjerde soloalbum Joanne, som bragte hende en Grammy i kategorien Best Pop Solo Performance med Joanne (Where Do You Think You’re Goin?)

I oktober 2018 medvirkede hun sammen med Bradley Cooper i den nye version af den klassiske film A Star Is Born. Denne rolle gav hende blandt andet en Oscarnominering for Best Actress og en Golden Globe-nominering for Best Performance by an Actress in a Motion Picture. Gaga var med til at skrive, producere samt fremføre sangen "Shallow" i filmen, hvilket tilvejebragte en Oscar, en Golden Globe og en Critics Choice-pris for den bedste sang.

I 2020 udkom hendes femte album Chromatica, som indeholder samarbejder med blandt andre Ariana Grande, Elton John og Blackpink. Chromatica blev hendes sjette album i træk, som fik en førsteplads på Billboards top 200-liste. Dette gjorde hende til den første kvindelige artist, som opnåede det i en periode på ti år. Hendes samarbejde med Ariana Grande på "Rain On Me" slog rekorden i Spotifys historie for flest antal streams på en dag af et kvindeligt musiksamarbejde. Lige nu er Gaga aktuel i filmen House of Gucci.

LÆS OGSÅ: Se Lady Gaga synge “The Star-Spangled Banner” ved præsidentindsættelsen

Skulle man lyste at krydse grænsen til nabolandet for at opleve Lady Gaga, kan billetter erhverves fra den 14. marts kl. 09:00 via Live Nation.

ANNONCE