Nyhed

Ny Nick Cave og Warren Ellis-film får global premieredato

GAFFA.dk – alt om musik

Filmen kan ses i biografer verden over 11. maj

Tidligere på måneden havde den nye dokumentar This Much I Know to be True om det kreative makkerpar Nick Cave og Warren Ellis premiere på Berlin Film Festival. Nu er det offentliggjort, at filmen får premiere i biografer verden over 11. maj og indtil videre kun bliver vist denne ene dag.

Filmen er instrueret af Andrew Dominik og byder blandt andet på livefremførelser af sange fra Caves to seneste album, Ghosteen og Carnage fra 2019 og 2021. Førstnævnte er skabt af Nick Cave and the Bad Seeds, hvor Warren Ellis spiller en fremtrædende rolle, og sidstnævnte er et musikalsk projekt mellem Cave og Ellis alene. Vi hører også om Nick Caves tanker om sine såkaldte Red Hand Files, en hjemmeside, hvor han svarer på ofte dybt personlige spørgsmål fra fans.


Dokumentaren er, i følge det dertilhørende pressemateriale “et portræt af livet for os alle, idet vi bevæger os fra uskyldighed til erfaring, tilpasser os verden og dens ledsager tabet, og i sidste ende konfronteres med vores egen dødelighed.”

Billetsalget til filmen begynder 23. marts via nickcave.com

Det er ikke første gang, Andrew Dominik arbejder sammen med Cave, da han også var instruktør på dokumentaren One More Time With Feeling fra 2016, der omhandler Nick Cave and the Bad Seeds og albummet Skeleton Tree, der skabtes i tiden efter tabet af Caves teenagesøn.


LÆS OGSÅ: Sorgarbejde og sitrende studieoptagelser i stærk dokumentar

Nick Cave-udstillingen Stranger Than Kindness, der havde verdenspremiere i Den Sorte Diamant i juni 2020 på initiativ fra Christina Back fra Det Kongelige Bibliotek, bliver i øvrigt nu opsat i Montreal, Canada med åbning 8. april. Det er første gang, udstillingen bliver vist uden for Danmark.

Nick Cave & The Bad Seeds har også netop aflyst deres kommende koncerter i Rusland og Ukraine på grund af Ruslands invasion i Ukraine. Det skriver bandet på Twitter og udtrykker samtidig deres støtte til "Ukraines modige folk, deres heroiske leder og alle, der lider under denne meningsløse krig".


ANNONCE