Nyhed

Pumpehusets Byhave åbner for gratis forårs- og sommerkoncerter – se line-up

GAFFA.dk - Alt om musik

Pumphuset er klar med maj line-up til udendørsspillestedet Byhavens sommerkoncerter

Foråret er officielt startet, og vejret begynder så småt at følge med. Nu er Pumpehuset klar til at give den det sidste ekstra nøk til den helt rigtige forårs- og sommerstemning når deres udendørsspillested Byhaven åbner igen. Fra den 29. april kan man, for lige præcis 0 kroner, opleve over 100 udendørs koncerter hen over foråret og sommeren.

Det bliver Danmarks selverklæret sødeste rapper Champagne Bruce, der åbner ballet, når han den 29 april byder på garagehouse og sommerfest. Ellers er der lagt i kakkelovnen til den helt store hiphop-fest med alle genrens facetter i maj måned. Et par af Karrierekanonens udvalgte byder på henholdsvis uptempo og groovy beats fra USSEL, mens Simon Cordes kaster minderne tilbage på 90’ernes old-school og mere jazzy hiphop. Derudover kommer Xabski og NØX og repræsenterer hiphoppen anno 2022, med Fadi er inspireret af 80'er-pop. I den mere laidback ende af festen kommer Mp.oxford med lækker r&b og hun_sagde med let dystre, om end stadig groovy toner.


Men det er selvfølgelig ikke kun i hiphoppens tegn. Byhaven byder også på diverse spændende indie- og popartister som for eksempel norske Hedda Mae, der spiller op med Spice Girls-energi den 4 maj, samt KALASET, LALUNE, Thea Dora og IVER.

Byhaven har også indgået en række samarbejder med både labels, arrangører, spisesteder og barforsynere. Om åbningen af Byhaven fortæller booker Katrine Harder:

”Vi er rigtig glade for programmet i år. Alle åbningsdage er store festdage med musik og arrangementer, som favner virkelig bredt. Vi booker meget af programmet selv, men vi er skam heller ikke bange for at give nøglerne til Byhaven til vores samarbejdspartnere, for vi ved, at det blandt andet er i samarbejdet og den eksterne kuratering, at vi kan skabe nogle helt nye oplevelser i Byhaven og ikke mindst møde nye gæster, som ikke tidligere har besøgt os”.


Blandt andet musikagenturet Queer Music Agency, som inviterer til drag-varietéen Queens of Picnic, musikfællesskabet Dose Sampu, der kommer med stor afrobeat-fest, ledt af dansk-kenyanske MS.Katana og sidst, men bestemt ikke mindst: Kill-Town Death Fest, der præsenterer svenske Bastard Grave og danske Septage.

Det københavnske pladeselskab Konkylie (First Flush), afholder fest hver måned, hvilket i første omgang bliver med den energiske hyperpop-artist Glitchi. Musikmediet Bands of Tomorrow præsenterer deres Uimodståelige, der i første omgang bliver PIPI og Veruna.

Forårsfesterne bliver cateret af den københavnske seafoodkæde Hooked, der serverer fish’n’chips og halloumi-burgere. Derudover kan man selvfølgelig få det meste af, hvad hjertet begærer af drikkelse i baren, fra naturvin til økologiske fadøl.


LÆS OGSÅ: MÅNEDENS SPILLESTED: Byhaven – drinks, skygge, hygge og mulighed for en musikalsk overraskelse

KONCERTPROGRAM APRIL/MAJ
29/4 – Byhavens åbningsfest: Champagne Bruce 
30/4 – Dose Sampu: MS.KATANA
4/5 – Hedda Mae + Tjida
5/5 – 100blaa presents USSEL + APHACA
6/5 – Drag-varieté: Queens of Picnic
7/5 – Hyperdontia + Septage + Imperious Mortality 
11/5 – LALUNE + jane
12/5 – Bands of Tomorrows Uimodståelige: PIPI + Veruna
13/5 – IVER + Simon Cordes
14/5 – TBA
18/5 – Thea Dora + hun_sagde
19/5 – Xabski + Fadi
20/5 – Palmiyeler + THORHAN + DJ Electric Turk
21/5 – Kill-Town Death Fest: Decay In May
25/5 – From The Vaults presents Meridian + Metal Cross + Steel Inferno
26/5 – KALASET + mp.oxford
27/5 – Konkylie presents Glitchi
28/5 – NØX + Szim

 


ANNONCE