Nyhed

Pussy Riot vil støtte Ukraine ved at sælge NFT’er

GAFFA.dk - alt om musik

Nadezjda Tolokonnikova fra Pussy Riot har startet en ny organisation, der vil sælge NFT’er for at støtte Ukraine.

En NFT, eller en ikke-ombyttelig virtuel ”polet”, er en særlig del af den opstående krypto-verden, der blandt andet kan anvendes med henblik på salget og ejerskab af digital kunst. Hver polet besidder en unik kode, og denne unikhed betyder både, at kun én kan eje denne polet, og at ingen kan manipulere den givne polet.

Nadezjda Tolokonnikova fra den russiske punk- og aktivistgruppe Pussy Riot har startet en ny organisation, der vil sælge NFT’er for at støtte Ukraine og skriver i forbindelse med denne annoncering på Twitter:


”Velkommen til Ukarine_DAO. Vores mål er at indsamle penge, der kan doneres til ukrainske humanitære organisationer, der lider under krigen, som Putin har igangsat i Ukraine. Vi vil købe en NFT af det ukrainske flag. Masser af støtte og kærlighed til Ukraine.”

Hun fortæller Decrypt , at hun ønsker at bruge det ukrainske flag som et tegn på solidaritet.

– Det handler ikke om nogen bestemt kunstner eller æstetik, det handler om noget meget større end os alle sammen, det er en gestus af solidaritet.


Organisationen Ukraine DAO komme til at udgive 10.000 NFT’er, der illustrerer det ukrainske flag, hvor pengene går til de humanitære organisationer Return Alive Foundation og NGO Proliska.

LÆS OGSÅ: Russiske kunstnere kritiserer invasionen: ”Jeg kan ikke underholde jer, mens russiske missiler falder i Ukraine”

Nadezjda Tolokonnikova og Nika Nikulshina, begge medlemmer af Pussy Riot, blev tidligere i år kategoriseret som ”udenlandske agenter” af den russiske regering. De to medlemmer blev efterfølgende beordret til at erklære, på sociale medier, at de er udenlandske agenter, samt indsende detaljerede erklæringer og dokumentation på deres aktiviteter og økonomi til de russiske myndigheder hvert halve år.


GAFFA samler også ind til Ukraine - støt her.

ANNONCE