Nyhed

Sigur Rós giver koncert i Danmark

GAFFA.dk – alt om musik

Den atmosfæriske rockgruppe Sigur Ros har netop tilføjet flere datoer og destinationer til deres kommende verdensturné, som nu indebærer deres første danske koncert i fem år i K.B. Hallen den 22. oktober 2022.

Islandske Sigur Rós arbejder for tiden på deres første studiealbum siden Kveikur fra 2013, som de tager med sig til deres koncert i K.B. Hallen, samt deres anmelderroste bagkatalog, der spænder over deres 25-årige virke.

De to resterende originalmedlemmer Jónsi og Georg Holm måtte i 2018 sige farvel til trommeslageren Orri Páll Dýrason, der valgte at træde ud af gruppen efter beskyldninger om sexovergreb, som han dog afviste – men de er til gengæld blevet genforenet med deres tidligere keyboardspiller Kjartan Sveinsson, som vender tilbage efter 10 år med andre projekter.


Bandet fik sit gennembrud i 1999 med pladen Ágætis Byrjun, hvor bandet fik international ros og spillede support for blandt andet Radiohead. De har siden haft hele seks #1 plader i Island, to platinalbums og udsolgte koncerter verden over. Med Ágætis Byrjun etablerede bandet også deres lyd med frontmand Jónsis karakteristiske brug af cellobue og lyse falset.

Netop Jónsi har brugt de sidste par år på soloprojekter med blandt andre Robyn og dreampop-pioneren Elizabeth Fraser fra Cocteau Twins som gæster.

Sigur Rós har som sagt ikke været i Danmark siden 2017, hvor de fyldte luften i Forum tyk med lyden af nordlys og islandske sletter. Året før spillede de også i Danmark, på NorthSide i Aarhus – en koncert der høste alle seks stjerner her hos GAFFA med ordene ”Det var en magtdemonstration af den fineste lydkunst”.


Den simultant kolde og varme ambientrock kan som sagt opleves den 22. oktober 2022 i K.B. Hallen i København. Billetsalget starter dem 18. marts kl. 10 via Billetlugen.

LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: Den overvældende naturskønhed

Varm op med "Glósóli" fra 2005:


ANNONCE