Nyhed

Svensk festival i København aflyser på grund af russisk invasion

GAFFA - alt om musik

Emmabodafestival bliver ikke til noget i år

Sidste år meddelte arrangørerne af den svenske Emmabodafestival, at den skulle flyttes til København. Festivalens program for 2022 bød på blandt andet Russian Village Boys. 

"Russian Village Boys, som er blevet kaldt den russiske hardbass' redningsmænd, tog hurtigt verden med storm. Med hitsange som "Adidas", "Cykla Blyat" og "Instababe" indtog den russike gruppe scener over hele verden og fik hele Europa til at begynde at swinge. Maksimal hardbass, fede tekster og en protion selvironi er opskriften til den succes, som RVB er blevet – helt fra Sibirien til London", skrev arrangøren om bandet i festivalens Facebook-event i august 2021.


Også Varg.2 fra Sverige og danske Rune Bagge skulle efter planen have optrådt på festivalen. Hver dag skulle have et bærende koncept, hvoraf et var "russisk invasion". I går blev det imidlertid meddelt på Facebook, at 2022-udgaven af festivalen bliver aflyst, da det ikke har været muligt at finde en erstatning for hovednavnet Russian Village Boys. 

"Desværre kære venner. Efter at den den russiske invasion er blevet til virkelighed på en måde, som vi ikke kunne forudse, er en stor del af vores festival ramlet. Vi føler ikke, at vi kan erstatte vores russiske hovednavn. Og dermed kan vi ikke levere den fest, vi gerne ville. Vi aflyser hellere end at lave noget, som ikke bliver top notch. Vi undskylder til til de tusind mennesker, som har købt billet – vi vil tilbagebetale pengene automatisk snarest muligt", lyder det fra arrangørerne.

Lukkede ned og flyttede


I maj 2017 meddelte arrangørerne af Emmabodafestivalen, at det års festival ville blive den sidste. Den blev genoplivet året efter, men senere samme år stod det klart, at 2019-udgaven ikke ville kunne gennemføres. Ifølge SVT ville politiet ikke give den nødvendige tilladelse, efter de havde anholdt 460 mennesker for brud på narkotikalovgivningen ved 2018-festivalen.

Derefter meddelte arrangørerne på sociale medier, at de sigtede mod at vende tilbage i et andet EU-land i 2020. Pandemirestriktioner satte dog en kæp i hjulet, og først i juli 2021 meddelte festivalen på Facebook. at den ville finde sted i København. Dengang skrev de blandt andet:

"Vores danske venner tillader os at feste 72 timer i træk, ryge indenfor og servere billige EmmaBira i baren. Alt dette midt i smukke København. Det her er et nyt projekt, fra bunden, så vi håber, at festivalen vil vokse og tilsidst blive en fuldt udfoldet campingfestival præcis som hjemme i Svedala. Men de første år må man selv stå for overnatning i form af hotel, bænk-crashing eller ekstern camping".


Hvordan festivalen nu forholder sig til fremtiden, er endnu uklart.

LÆS OGSÅ: Danser Med Drenge udskyder turné efter internt Ukraine-drama

ANNONCE